Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣΟΣ: Επικίνδυνο το Παρίσι για ταξίδια, έχει γεμίσει κοριούς
Μόλυνση

ΣΟΣ: Επικίνδυνο το Παρίσι για ταξίδια, έχει γεμίσει κοριούς

Η αυξανόμενη κρίση των κοριών έχει πυροδοτήσει πολιτική διαμάχη καθώς το δημαρχείο του Παρισιού είπε ότι η εισβολή των εντόμων που ρουφούν αίμα πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους και ο υπουργός Μεταφορών κάλεσε τους χειριστές τρένων και λεωφορείων για να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό των κοριών.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναλάβει δράση για να «καθησυχάσει και να προστατεύσει» το κοινό καθώς η πρωτεύουσά της το Παρίσι αναφέρει μια «ευρεία» αύξηση των κοριών.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Clement Beaune δήλωσε την Παρασκευή ότι «θα συγκεντρώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΜ την επόμενη εβδομάδα» για να «αναλάβουν περαιτέρω μέτρα» για να «καθησυχάσουν και να προστατέψουν» το κοινό από την αναφερόμενη αύξηση του αριθμού του εντόμου.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι εκκλήσεις για κυβερνητική δράση από αξιωματούχους του Παρισιού και συνδικαλιστικές οργανώσεις αυξάνονται μετά την εμφάνιση πολλών βίντεο με κοριούς που εντοπίστηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλες τοποθεσίες όπως κινηματογράφοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα κύμα πανικού και αηδίας έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα καθώς ταξιδιώτες έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνουν τα έντομα στο τοπικό σύστημα μεταφορών του Παρισιού, στα τρένα υψηλής ταχύτητας και στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Ορισμένοι ταξιδιώτες στο μετρό του Παρισιού ή τοπικά τρένα επέμειναν ότι θα σηκωθούν όρθιοι από εδώ και στο εξής, καθώς φοβούνται να καθίσουν σε θέσεις.

Μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI την Παρασκευή, ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Emmanuel Gregoire χαρακτήρισε το φαινόμενο «ευρέως διαδεδομένο».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι ασφαλής, προφανώς υπάρχουν παράγοντες κινδύνου, αλλά στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιάσετε κοριούς οπουδήποτε και να τους φέρετε στο σπίτι», είπε.

Πριν από τρία χρόνια, η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά των κοριών, η οποία περιλαμβάνει έναν αποκλειστικό ιστότοπο και μια τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, καθώς ο αριθμός του εντόμου αυξήθηκε.

Αλλά ο Emmanuel Gregoire είπε ότι παρά αυτό το σχέδιο, «υπάρχουν 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι που έρχονται στο Παρίσι κάθε μέρα και οι κοριοί δεν σταματούν στα περίχωρα της πόλης».

Ένας ειδικός από τον εθνικό οργανισμό υγείας και υγιεινής της Γαλλίας, Anses, είπε ότι το πρόβλημα είναι «ένα αναδυόμενο φαινόμενο στη Γαλλία και σχεδόν παντού στον κόσμο».

«Οφείλεται κυρίως στη μετακίνηση ανθρώπων, πληθυσμών που ταξιδεύουν, στο γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν σε καταλύματα βραχείας διάρκειας και φέρνουν κοριούς στις βαλίτσες ή τις αποσκευές τους», είπε στο CNN η Johanna Fite από το τμήμα αξιολόγησης κινδύνου Anses.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε μια «κλιμάκωση» στους αριθμούς επειδή οι κοριοί ήταν όλο και πιο ανθεκτικοί στα εντομοκτόνα.

«Παρατηρούμε όλο και περισσότερους πληθυσμούς κοριών που είναι ανθεκτικοί, επομένως δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία για να απαλλαγούμε από αυτούς», είπε η Fite.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος του Παρισιού προειδοποίησε για «υστερία» σχετικά με το θέμα, σημειώνοντας ότι υπήρξε «αύξηση των Παριζιάνων που αναφέρονται στις υπηρεσίες πληροφοριών του δημαρχείου για πληροφορίες σχετικά με κοριούς».

«Οι επαγγελματικές εταιρείες που παρεμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές μας λένε ότι αυτή τη στιγμή το ποσοστό των παρεμβάσεων για κοριούς είναι άτυπο σε σύγκριση με το κανονικό και αυξάνεται ραγδαία», είπε.

Τα νέα έρχονται καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν ανησυχούν.

«Δεν υπάρχει απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Emmanuel Gregoire.

«Οι κοριοί υπήρχαν πριν και θα υπάρχουν και μετά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα παιχνίδια ήταν μια «ευκαιρία» για όλους να συνεργαστούν για το θέμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024