Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ διεθνής τουριστική 'μπλογκόσφαιρα' στην Αθήνα για το ΤΒΕΧ Europe 2014
Συνέδρια

Η διεθνής τουριστική 'μπλογκόσφαιρα' στην Αθήνα για το ΤΒΕΧ Europe 2014

Το γεγονός ότι οι πλέον ενεργοί travel bloggers, θα βρεθούν στην Αθήνα 'αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για την πρωτεύουσα να επικοινωνήσει με ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του διαδικτύου', τονίζει η κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες, οι οποίοι για τέσσερις μέρες θα μεταφέρουν εικόνες και εντυπώσεις, το μήνυμα της πόλης της Αθήνας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
 
Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους “Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014” την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής: Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών) αποτελεί σημαντική στιγμή για την Αθήνα και την προώθησή της ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού. Για την επιλογή της Αθήνας και τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην πρωτεύουσα εργάζεται συστηματικά, πολλούς μήνες τώρα, το δυναμικό της  Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι επισκέπτες προέρχονται από 50 χώρες από όλο τον κόσμο, με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική (32%) και την Ευρώπη (38%) και την Ασία (11%). Η παγκόσμια αυτή συνάντηση αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση του TBEX Europe 2014, διεκδίκησαν και πέτυχαν ο δήμος Αθηναίων και το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America, στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι “η φιλοξενία στην Αθήνα της διοργάνωσης TBEX Europe 2014, της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media αποτελεί τιμή για τον δήμο και μια χρυσή ευκαιρία για την Αθήνα”. Σημείωσε ότι “η Αθήνα και η Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου, για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε την αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο στην χώρα, αλλά κυρίως στην Αθήνα, όπου “το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2014 έκλεισε με αύξηση αφίξεων της τάξης του 29% και υπολογίζεται ότι φέτος, θα έχουμε στην πόλη πάνω από 800.000 περισσότερες αφίξεις από το 2013” και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει σχεδιάσει “ειδική δέσμη μέτρων και εργαλείων και επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές, προβάλλουν μία ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα και προωθούν τον προορισμό μας στο διεθνές περιβάλλον”. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοινώσε ότι ο ετήσιος θεσμός Travel Trade Athens που καθιερώθηκε το 2013 και φιλοξένει επιλεγμένους ξένους hosted buyers από όλες τις περιοχές του κόσμου και τους φέρνει σε απευθείας επαφή με τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του προορισμού, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου του 2015 και φιλοδοξεί να αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός για την προώθηση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προϊόντος.

Τη σημασία που έχει η ετήσια συνάντηση του ΤΒΕΧ Ευρώπης στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Αθήνα, ως κύριος τουριστικός προορισμός, επισήμανε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. “Το ετήσιο συνέδριο του ΤΒΕΧ Ευρώπης, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Αθήνα“, τόνισε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: “Το γεγονός ότι οι πλέον ενεργοί travel bloggers, βρίσκονται μαζί μας, αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για την πρωτεύουσα να επικοινωνήσει με ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του διαδικτύου, τους ανθρώπους που κάνουν άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν μέσα από τα travel blogs”.

Η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι “το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ επενδύουν συστηματικά στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Επικοινωνούν με τη διεθνή κοινότητα, στέλνοντας αυθεντικές εικόνες και εμπειρίες από την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό βαθμό διάδρασης από πλευράς κοινού”.

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι δύσκολες ημέρες για την Αθήνα έχουν τελειώσει. “Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο της Αθήνας. Να κάνουμε την Αθήνα ξανά, πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Από αριστερά: Γρηγόρης Δημητριάδης πρόεδρος Δ.Σ και διευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΑ, Ευτύχης Βασιλάκης αντιπρόεδρος Αegean Airlines, Rick Calvert CEO TBEX, Όλγα Κεφαλογιάννη υπουργός Τουρισμού, Γιώργος Καμίνης δήμαρχος Αθηναίων, Χαρά Μητσοτάκη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Δ.Α.Α. και Γιώργος Μπρούλιας αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΕΑΤΑ.

Ο CEO της TBEX, κ. Rick Calvert, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για “τη στενή φιλοξενία και υποστήριξη” είπε ότι “απαιτείται πέρα από την κρίση να αδράξουμε την ευκαιρία γνωριμίας με μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα, και ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά, ενώ η κρίση δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, διότι η Ελλάδα έχει μια γενναιοδωρία και ομορφιά που επάξια την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό». Αναφερόμενος στην διεθνή συνάντηση σημείωσε ότι “το TBEX μοιράζεται μέσα από τις αφηγήσεις των bloggers και των συγγραφέων την ιστορία μιας πόλης και μιας χώρας”.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε σχετικά: “O ΕΟΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μια στρατηγική επικοινωνιακή στροφή προς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το visitgreece.gr αναπτύσσεται διαρκώς, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων χρηστών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, για εμάς, η συνδιοργάνωση του TBEX, αποτελεί φυσική συνέπεια και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς”.

Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ, κ. Γ. Μπρούλιας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης σημειώνοντας ότι “ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Τουρισμού, η  Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) έχουν διαμορφώσει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα φιλοξενίας, εκδηλώσεων, δράσεων εξοικείωσης και χορηγιών που έχουν εκπονηθεί ποτέ στην Ελλάδα”.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για ζητήματα Τουριστικής Προβολής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα Μπορείς”, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, υπογράμμισε ότι “ο τουρισμός δεν έχει ιδεολογία, διότι από μόνος του αποτελεί ιδεολογία, αφού ενώνει προσπάθειες και προσφέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη”.


Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη υποδέχονται τους travel media/bloggers του ΤΒΕΧ και τους μεγάλους χορηγούς του συνεδρίου.

Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Το TBEX 2014 στηρίζει ως συνδιοργανωτής ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ως Platinum Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aegean Airlines, καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.

Εκ μέρους των μεγάλων χορηγών, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ανέφερε: “Καλωσορίζουμε τη διεθνή συνάντηση των ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, στην Αθήνα. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι στενά δεμένες με τη ζωή της πόλης και στηρίζουν την αστική κινητικότητα. Προσφέρουμε επιλογές στους τουρίστες και τους επισκέπτες για εύκολες, οικονομικές μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο για απεριόριστες μετακινήσεις στην πόλη. Το λιμάνι του Πειραιά συνδέεται, με express λεωφορειακή γραμμή, με το Μουσείο της Ακρόπολης και άλλους χώρους πολιτισμού, ενώ το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει στους επιβάτες μας, μειωμένο εισιτήριο στα 4 διαφορετικά κτίρια του. Η φιλοσοφία μας ‘Μια πόλη. Ένα δίκτυο’ θέλει να φέρει όλους εσάς στο δίκτυό μας για συνδυασμένες και φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις”.

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, τόνισε: “Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει την παγκόσμια οικογένεια των travel bloggers και χαιρετίζει την ενέργεια αυτή που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση του Travel Bloggers Exchange Europe 2014 στην Αθήνα, έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή για την πόλη μας. Έχοντας γυρίσει σελίδα, η Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις και τις ενδείξεις, είναι μια πόλη που σαφώς ανακάμπτει εντυπωσιακά ως προορισμός. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο των ενεργειών που ήδη έχει υλοποιήσει για την προώθηση και την ανάδειξη της πόλης μας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που, χάρη στην κοινή στόχευση και την καλή συνεργασία, τοποθετεί ξανά την Αθήνα στη θέση που της αξίζει”.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Ευτύχης Βασιλάκης, επισήμανε “τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, που αντικατοπτρίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση”. Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι “είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες με αισιοδοξία και προσπάθεια“.  

Το πρόγραμμα
Στο πλαίσιο αυτό, την πρώτη ημέρα του TBEX Europe 2014 στις 23 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB,με τη συνεργασία της Frontstage και το Αθηνόραμα, η εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην Τεχνόπολη, του δήμου Αθηναίων. Ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας, Πολιτισμού και Αναψυχής, στήνεται στην Τεχνόπολη, όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ, προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Παράλληλα γαστρονομικά μενού θα σερβίρονται από το Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα συνοδεία των ανάλογων ελληνικών κρασιών.

Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνή χορηγού του TBEX 2014 (Expedia) ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της “Pandrossou Street Market” οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Event, με εδέσματα, ποτά, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Dήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η βραδιά θα κλείσει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιούργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVB – προκειμένου οι δημοσιογράφοι και bloggers, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό της προϊόν.

Μετά την ολοκλήρωση του TBEX, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα διοργανωθούν fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο/Βόλο, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από τη Louis Cruises.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χορηγήσει εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α θα χορηγήσει τις κάρτες Athens Spotlight, ο Δήμος Καλύμνου σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων παραχωρεί όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB, καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.

Silver Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες: Airtickets.gr, Aqua Vista Hotels, Association of Meteora Tourism Enterprises, Incrediblue, Toposophy Destination Marketing Agency και Porto Carras Grand Resort.

Επιπρόσθετα,η KLM/Air France είναι Long Haul Χορηγός, ενώ χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης,των περιηγήσεων, διάθεση αναψυκτικών/νερών/ποτών καθώς και φιλοξενίας είναι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Hondos Center Department Stores, City Link, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Insiders, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο,Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre, τα ξενοδοχεία Grand Bretagne, S.G Lycabettus και Divani Meteora καθώς και οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία (μπίρα ΑΛΦΑ και νερό ΙΟΛΗ) και Λούξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ – η οποία θα διαθέσει αναψυκτικά και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση επί της οδού Πανδρόσου θα συμμετάσχουν η Εθνική Λυρική Σκηνή, τα Μουσικά Σύνολα του ΟΠΑΝΔΑ και ο ραδιοσταθμός En Lefko 87,7 ενώ χορηγοί είναι οι Ολυμπιακή Ζυθοποιία (μπύρα ΦΙΞ), Interamerican, Hermion restaurant, Μπαϊρακτάρης, Μικρό Καφέ, Η Ωραία Ελλάς, Meliartos.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: GTP, KSD, Hellenic Travelling, Travelling News, Travel Daily News, Travelmii, Tourism Press, Tourism Today, Tornosnews, Τουριστική Αγορά, Meetingreece και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, Αθήνα 9,84FM, EN LEFKO 87,7. H Erasmus είναι ο official DMC Partner για το TBEX EUROPE 2014 στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η φιλοξενία στην Αθήνα της διοργάνωσης TBEX Europe 2014, της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media αποτελεί τιμή για τον δήμο και μια χρυσή ευκαιρία για την Αθήνα”. Σημείωσε ότι “η Αθήνα και η Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου, για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε την αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο στην χώρα, αλλά κυρίως στην Αθήνα, όπου «το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2014 έκλεισε με αύξηση αφίξεων της τάξης του 29% και υπολογίζεται ότι φέτος, θα έχουμε στην πόλη πάνω από 800.000 περισσότερες αφίξεις από το 2013»  και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει σχεδιάσει “ειδική δέσμη μέτρων και εργαλείων και επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές, προβάλλουν μία ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα και προωθούν τον προορισμό μας στο διεθνές περιβάλλον”. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοινώσε ότι ο ετήσιος θεσμός Travel Trade Athens που καθιερώθηκε το 2013 και φιλοξένει επιλεγμένους ξένους hosted buyers από όλες τις περιοχές του κόσμου και τους φέρνει σε απευθείας επαφή με τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του προορισμού, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου του 2015 και φιλοδοξεί να αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός για την προώθηση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προϊόντος.

Τη σημασία που έχει η ετήσια συνάντηση του ΤΒΕΧ Ευρώπης στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Αθήνα, ως κύριος τουριστικός προορισμός, επισήμανε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αθήνας, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη διοργάνωση του συνεδρίου ΤΒΕΧ EUROPE 2014.

“Το ετήσιο συνέδριο του ΤΒΕΧ Ευρώπης, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Αθήνα”, τόνισε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: “Το γεγονός ότι οι πλέον ενεργοί travel bloggers, βρίσκονται μαζί μας, αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για την πρωτεύουσα να επικοινωνήσει με ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του διαδικτύου, τους ανθρώπους που κάνουν άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν μέσα από τα travel blogs”.

Η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι “το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ επενδύουν συστηματικά στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Επικοινωνούν με τη διεθνή κοινότητα, στέλνοντας αυθεντικές εικόνες και εμπειρίες από την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό βαθμό διάδρασης από πλευράς κοινού”.

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι δύσκολες ημέρες για την Αθήνα έχουν τελειώσει. “Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο της Αθήνας. Να κάνουμε την Αθήνα ξανά, πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο CEO της TBEX, κ. Rick Calvert αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για “τη στενή φιλοξενία και υποστήριξη” είπε ότι “απαιτείται πέρα από την κρίση να αδράξουμε την ευκαιρία γνωριμίας με μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα, και ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά, ενώ η κρίση δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, διότι η Ελλάδα έχει μια γενναιοδωρία και ομορφιά που επάξια την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό». Αναφερόμενος στην διεθνή συνάντηση σημείωσε ότι “το TBEX μοιράζεται μέσα από τις αφηγήσεις των bloggers και των συγγραφέων την ιστορία μιας πόλης και μιας χώρας”.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε σχετικά: “O ΕΟΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μια στρατηγική επικοινωνιακή στροφή προς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το visitgreece.gr αναπτύσσεται διαρκώς, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων χρηστών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, για εμάς, η συνδιοργάνωση του TBEX, αποτελεί φυσική συνέπεια και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς.»
Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ, κ. Γ. Μπρούλιας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης σημειώνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Τουρισμού, η  Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) έχουν διαμορφώσει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα φιλοξενίας, εκδηλώσεων, δράσεων εξοικείωσης και χορηγιών που έχουν εκπονηθεί ποτέ στην Ελλάδα”.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Αθηναίων για ζητήματα Τουριστικής Προβολής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς», κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός δεν έχει ιδεολογία, διότι από μόνος του αποτελεί ιδεολογία, αφού ενώνει προσπάθειες και προσφέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης.
Το TBEX 2014 στηρίζει ως συνδιοργανωτής ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ως Platinum Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN AIRLINES καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.

Εκ μέρους των μεγάλων χορηγών, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τη διεθνή συνάντηση των ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, στην Αθήνα. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι στενά δεμένες με τη ζωή της πόλης και στηρίζουν την αστική κινητικότητα. Προσφέρουμε επιλογές στους τουρίστες και τους επισκέπτες για εύκολες, οικονομικές μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο για απεριόριστες μετακινήσεις στην πόλη. Το λιμάνι του Πειραιά συνδέεται, με express λεωφορειακή γραμμή, με το Μουσείο της Ακρόπολης και άλλους χώρους πολιτισμού, ενώ το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει στους επιβάτες μας, μειωμένο εισιτήριο στα 4 διαφορετικά κτίρια του. Η φιλοσοφία μας “Μια πόλη. Ένα δίκτυο” θέλει να φέρει όλους εσάς στο δίκτυό μας για συνδυασμένες και φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις”.

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, τόνισε: “Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει την παγκόσμια οικογένεια των travel bloggers και χαιρετίζει την ενέργεια αυτή που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση του Travel Bloggers Exchange Europe 2014 στην Αθήνα, έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή για την πόλη μας. Έχοντας γυρίσει σελίδα, η Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις και τις ενδείξεις, είναι μια πόλη που σαφώς ανακάμπτει εντυπωσιακά ως προορισμός. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο των ενεργειών που ήδη έχει υλοποιήσει για την προώθηση και την ανάδειξη της πόλης μας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που, χάρη στην κοινή στόχευση και την καλή συνεργασία, τοποθετεί ξανά την Αθήνα στη θέση που της αξίζει».
Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Ευτύχης Βασιλάκης, επισήμανε «τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, που αντικατοπτρίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση». Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι «είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες με αισιοδοξία και προσπάθεια”.  

Το πρόγραμμα
Στο πλαίσιο αυτό, την πρώτη ημέρα του TBEX Europe 2014 στις 23 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB,με τη συνεργασία της Frontstage και το Αθηνόραμα, η εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην Τεχνόπολη, του δήμου Αθηναίων. Ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας, Πολιτισμού και Αναψυχής, στήνεται στην Τεχνόπολη, όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ, προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Παράλληλα γαστρονομικά μενού θα σερβίρονται από το Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα συνοδεία των ανάλογων ελληνικών κρασιών.

Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνή χορηγού του TBEX 2014 (Expedia) ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της “Pandrossou Street Market” οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Event, με εδέσματα, ποτά, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η βραδιά θα κλείσει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιούργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVB http://tbex.thisisathens.org – προκειμένου οι δημοσιογράφοι & bloggers, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό της προϊόν.

Μετά την ολοκλήρωση του TBEX, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα διοργανωθούν fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο/Βόλο, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χορηγήσει εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α θα χορηγήσει τις κάρτες Athens Spotlight, ο δήμος Καλύμνου σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων παραχωρεί όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.

Silver Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες: Airtickets.gr, Aqua Vista Hotels, Association of Meteora Tourism Enterprises, Incrediblue, Toposophy Destination Marketing Agency και Porto Carras Grand Resort.

Επιπρόσθετα,η KLM/Air France είναι Long Haul Χορηγός, ενώ χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης,των περιηγήσεων, διάθεση αναψυκτικών/νερών/ποτών καθώς και φιλοξενίας είναι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Hondos Center Department Stores, City Link, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Insiders, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο,Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre, τα Ξενοδοχεία Grand Bretagne, S.G Lycabettus και Divani Meteora καθώς και οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία (μπίρα ΑΛΦΑ & νερό ΙΟΛΗ) & Λούξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ – η οποία θα διαθέσει αναψυκτικά και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση επί της οδού Πανδρόσου θα συμμετάσχουν η Εθνική Λυρική Σκηνή, τα Μουσικά Σύνολά του ΟΠΑΝΔΑ και ο ραδιοσταθμός En Lefko 87,7 ενώ χορηγοί είναι οι  Ολυμπιακή Ζυθοποιία (μπύρα ΦΙΞ), Interamerican, Hermion restaurant, Μπαϊρακτάρης, Μικρό Καφέ, Η ωραία Ελλάς, Meliartos.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: GTP, KSD, Hellenic Travelling, Travelling News, Travel Daily News, Travelmii, Tourism Press, Tourism Today, Tornosnews, Τουριστική Αγορά, Meetingreece & οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, Αθήνα 9,84FM, EN LEFKO 87,7. H Erasmus είναι ο official DMC Partner για το TBEX EUROPE 2014 στην Αθήνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023