Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Δημητσάνα νέος προορισμός των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes
Προορισμός

Η Δημητσάνα νέος προορισμός των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes

Η Δημητσάνα εντάχθηκε πρόσφατα στο δίκτυο των επιλεγμένων πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα ‘Geo Routes & Aegean Routes’s, υπό την Αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO.

Η Δημητσάνα, που εντάχθηκε πρόσφατα στο δίκτυο των επιλεγμένων πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα “Geo Routes & Aegean Routes” υπό την αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO, άνοιξε τις πύλες της και υποδέχθηκε από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2012 το πρώτο οδοιπορικό στην πόλη, στο ο,ποίο συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελών της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Η ομορφιά της Δημητσάνας που αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, οι άνθρωποι, αλλά και τα σημαντικά αξιοθέατα, λειτούργησαν καταλυτικά για τους συμμετέχοντες στο οδοιπορικό, οι οποίοι με τις εμπειρίες που αποκόμμισαν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υποστηρίξουν περαιτέρω την ανάδειξη του τόπου.

Ο επικεφαλής των Geo Routes κ. Γιάννης Μπαλακάκης, σε στενή συνεργασία με τον δήμαρχο Γορτυνίας, κ. Ι. Γιαννόπουλο, επεξεργάζονται τις συνισταμένες της ενδυνάμωσης της πολιτιστικής ταυτότητας του προορισμού.

Το πρόγραμμα των Geo Routes στη Δημητσάνα θα είναι διάρκειας 3 ημερών, και θα περιλαμβάνει την Βιβλιοθήκη, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μία τετράωρη περιπατηρική εμπειρία στις Μονές Φιλοσόφου- Κρυφό Σχολειό και Προδρόμου, την Αρχαία Γόρτυνα, την προφορική αφήγηση της ιστορίας της πόλης και ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις.

Στη φωτογραφία, ο ποταμός Λούσιος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024