Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Θεσσαλονίκη εκσυχρονίζεται με μεγάλα έργα
Υποδομές

Η Θεσσαλονίκη εκσυχρονίζεται με μεγάλα έργα

Γιώργος Βήλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Fraport Greece

Στα πλαίσια του Συνεδρίου Southeast Europe Connectivity Forum παρουσιάστηκαν έργα όπως η ψηφιοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική σύνδεση Σόφιας-Θεσσαλονίκης, και η ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Οι απαραίτητες οι επενδύσεις στη συνδεσιμότητα αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό ήταν το κύριο θέμα του συνεδρίου Southeast Europe Connectivity Forum (SECF) που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Οι παρακάτω ομιλίες ξεχώρισαν και έδωσαν το πλαίσιο του εκσυχρονισμού της πόλης στο άμεσο μέλλον.

Ψηφιοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, υπογράμμισε ότι «μετά τις επενδύσεις σε υποδομές η προτεραιότητα έχει αλλάξει και το βασικό πρόβλημα στον τουρισμό είναι η έλλειψη στις θέσεις εργασίας. Πρόκληση είναι και ο υπερ-τουρισμός με την επιβάρυνση που προκαλεί στις περιοχές, καθώς δημιουργείται μία άσχημη ταξιδιωτική εμπειρία. Το “ήλιος-θάλασσα” δεν φτάνει πια, χρειάζεται τουρισμός εμπειρίας που μάλιστα θα διαρκεί όλο το χρόνο». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι στρατηγικός στόχος της Fraport Greece είναι η ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας διαχείρισης των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλονίκης.

Σιδηροδρομική σύνδεση Σόφιας-Θεσσαλονίκης σε 90 λεπτά

Ο κ. Roumen Markov, Γενικός Διευθυντής της Large Infrastructure Projects LLC, επισήμανε ότι η εταιρεία του χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια project στο κομμάτι των ακινήτων, της διαχείρισης υδάτων, του σιδηροδρόμου και των οδικών παρεμβάσεων. Μάλιστα δήλωσε ότι ένα από τα project που μελετούν είναι η σιδηροδρομική σύνδεση Σόφιας-Θεσσαλονίκης σε 90 λεπτά με τρένο που θα αναπτύσσει ταχύτητα έως και 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Ο κ. Άγγελος Ρούπας Πανταλέων, Ιδρυτής της Second Wind & Partners, αναφέρθηκε αρχικά στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, η οποία μετά από 40 μόλις δρομολόγια διακόπηκε γιατί πιθανότατα ίσως δεν μελετήθηκε καλά. «Ίσως το δρομολόγιο Λαύριο-Σμύρνη να είχε μεγαλύτερη λογική και βιωσιμότητα» επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «οι οικονομίες κλίμακας είναι σημαντικό κριτήριο για την συνδεσιμότητα. Όπου δεν υπάρχει αρωγή από την Πολιτεία, χωρίς οικονομίες κλίμακας δεν πετυχαίνεις».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024