Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑνέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού στην Κύπρο

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού στην Κύπρο

Σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού χθες στην Κύπρο, ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος υπουργός Γιώργος Λιλλήκας

Σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού χθες στην Κύπρο, ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος υπουργός <...>Γιώργος Λιλλήκας.

Εκ μέρους του προσωπικού και της διεύθυνσης του υπουργείου ο γενικός διευθυντής Σωτήρης Σωτηρίου αποχαιρέτησε τον κ. Ρολάνδη και καλωσόρισε τον κ. Λιλλήκα.

Στην ομιλία του ο κ. Σωτηρίου ανέφερε ότι οι διαγραφόμενες εξελίξεις στο εθνικό μας πρόβλημα και οι προοπτικές που διανοίγονται με την επικείμενη πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνθέτουν μια συναρπαστική προοπτική με πολλές και σύνθετες προκλήσεις, τις οποίες η νέα Κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο στους τομείς της αρμοδιότητάς του καλούνται να αντιμετωπίσουν. Το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου αυτού καλύπτουν πλήρως ή μερικώς 7 συνολικά από τα 28 Κεφάλαια της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο δίνει τη διάσταση και πολυπλοκότητα των θεμάτων που τυγχάνουν προώθησης και διαχείρισης από μέρους του. Ο κ. Σωτηρίου εξήρε, παράλληλα, το έργο που επιτέλεσε ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Α. Ρολάνδης τονίζοντας, ιδιαίτερα, την πρακτική προσέγγιση και τη βαθιά γνώση του των θεμάτων του υπουργείου καθώς και την ευγένεια που τον διέκρινε στις σχέσεις του με όλους τους συνεργάτες.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Ν. Ρολάνδης, αφού καλωσόρισε τον νέο υπουργό ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας και το κατ` εξοχήν υπουργείο της ανάπτυξης της Κύπρου. “Πρέπει να πω”, πρόσθεσε, “ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε μια εξαιρετική επίδοση στον τομέα της ανάπτυξης, κατά μέσον όρο 4,6% σε σύγκριση με 2,6% που ήταν η επίδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο κ. Ρολάνδης εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της Κύπρου σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου από τυχόν πόλεμο στο Ιράκ. “Δυστυχώς όμως αυτό”, παρατήρησε, “δεν εξαρτάται από εμάς”.

Από πλευράς του ο νέος υπουργός είπε ότι “Το προεκλογικό πρόγραμμα του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου είναι το πρόγραμμα της διακυβέρνησης και θα το εφαρμόσουμε διότι αυτό το πρόγραμμα το έχει εγκρίνει ο κυπριακός λαός. Θα πρέπει λοιπόν να εργαστούμε όλοι για να το υλοποιήσουμε. Θα πρέπει ακόμα να το εμπλουτίσουμε και γι` αυτό προσδοκώ να έχω τη συνεργασία σας αλλά και τις απόψεις και εισηγήσεις σας. Η επιτυχία είναι συλλογική και η επιτυχία στο υπουργείο αυτό θα είναι επιτυχία για τον τόπο μας γιατί αφορά την ανάπτυξη και το μέλλον. Θα είμαι και εγώ απαιτητικός όπως ήταν και ο κ. Ρολάνδης σε ό,τι αφορά την ταχύτητα υλοποίησης των προγραμμάτων και την ποιότητά τους, γιατί αυτά είναι που περιμένει από εμάς ο κάθε πολίτης. Προσδοκώ λοιπόν να συναντήσω σύντομα τα μέλη του υπουργείου, όχι μόνο για να αναπτύξω τις δικές μου σκέψεις, αλλά, για να ακούσω επίσης τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις.

“Τέλος, θα ήθελα να απευθυνθώ στο φίλο υπουργό Ν. Ρολάνδη, τον οποίο διαδέχομαι σήμερα. Διαδέχομαι έναν άνθρωπο με μακρά παρουσία στην πολιτική ζωή της Κύπρου, ο οποίος αντιμετώπιζε με πρακτικό τρόπο τα διάφορα θέματα και στα πολιτικά αξιώματα δεν αρκούν οι θεωρίες. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι μια σειρά από έργα τα οποία είχε αναλάβει είτε αυτά αφορούν την τεχνολογία είτε τον τουρισμό θα συνεχιστούν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024