Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Στόχος να καταστεί εξαιρετικός τουριστικός προορισμός

Κύπρος: Στόχος να καταστεί εξαιρετικός τουριστικός προορισμός

Με στόχο να καταστεί η Κύπρος μοναδικός τουριστικός προορισμός που θα προσφέρει στον επισκέπτη πολύ περισσότερα από τον ήλιο και τη θάλασσα καταρτίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό από […]

Με στόχο να καταστεί η Κύπρος μοναδικός τουριστικός προορισμός που θα προσφέρει στον επισκέπτη πολύ περισσότερα από τον ήλιο και τη θάλασσα καταρτίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία με<...> όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με την ευκαιρία υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του ΚΟΤ και του Βρετανικού Ολυμπιακού Συνδέσμου (BOS) για την προετοιμασία της βρετανικής Ολυμπιακής Ομάδας στην Κύπρο, για τους Αγώνες του 2004. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Χρύσης Πρέντζας και ο πρόεδρος του BOS Κρεγκ Ρίντι.

Αναφερόμενος στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η ανάπτυξη διαφόρων ειδών τουρισμού αποτελούν προτεραιότητες του Σχεδίου και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου και των συνεχιζόμενων προσπαθειών για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αποφασίστηκε να γίνει μια σημαντική οικονομική επένδυση σε συνεργασία με το Βρετανικό Ολυμπιακό Σύνδεσμο στον τομέα Αγοράς και Προώθησης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα ωφελήσει πολύ την Κύπρο, αφού προσφέρει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για το νησί.

Όσον αφορά την κάθοδο των Βρετανών αθλητών στην Κύπρο, ο υπουργός είπε ότι «οι Βρετανοί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε ένα φιλόξενο και όμορφο περιβάλλον, το οποίο εκτός από το ότι προσφέρει υψηλού επιπέδου διευκολύνσεις για προπόνηση, διαθέτει αριθμό επιπρόσθετων πλεονεκτημάτων περιλαμβανομένων ανεπτυγμένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, σύγχρονης υποδομής και επαγγελματισμού σε όλα τα επίπεδα», ενώ σημείωσε ότι «η Κύπρος αποτελεί πολύ ασφαλή προορισμό».

Στη διάρκεια της τελετής, ο εκτελεστικός διευθυντής του BOS Σάιμον Κλεγκ αναφέρθηκε στους λόγους που ώθησαν το Σύνδεσμο να επιλέξει την Κύπρο για την προετοιμασία των Βρετανών αθλητών. Ο κ. Κλεγκ, μεταξύ άλλων, είπε ότι έχει επιλεγεί η Πάφος ως κέντρο για την προετοιμασία των αθλητών, όπου θα γίνει χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, οι οποίες όμως θα βελτιωθούν με βάση διεθνείς προδιαγραφές. Ο κ. Κλεγκ ανάφερε επίσης ότι η Κύπρος επιλέχθηκε λόγω της μικρής απόστασης που την χωρίζει από την Ελλάδα, τις παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες, την πολιτιστική ομοιότητά της με την Ελλάδα, καθώς επίσης και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των Κυβερνήσεων Κύπρου και Βρετανίας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο οι Βρετανοί αθλητές θα είναι ασφαλείς στην Κύπρο, ο κ. Κλεγκ είπε ότι ο BOS έχει διερευνήσει το θέμα της ασφάλειας τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα και είναι απόλυτα βέβαιος ότι η Κύπρος είναι ασφαλής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024