Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου: Γνωρίστε την Κύπρο

Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου: Γνωρίστε την Κύπρο

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη πια εβδομάδα “Γνωρίστε την Κύπρο” από τις 18-24 Φεβρουαρίου. Οι στόχοι των εκδηλώσεων της εβδομάδας […]

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη<...> πια εβδομάδα "Γνωρίστε την Κύπρο" από τις 18-24 Φεβρουαρίου. Οι στόχοι των εκδηλώσεων της εβδομάδας είναι: Να δοθεί η ευκαιρία στον Κύπριο να γνωρίσει μέσα από τη ξενάγηση, τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία και κατ' επέκταση την ιστορία του τόπου του.
Να γνωρίσει, να αγαπήσει, να εκτιμήσει και να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και να αντιμετωπίσει το περιβάλλον του νησιού σαν κληρονομιά που θα πρέπει να την προστατεύσουμε και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Να βοηθήσει τον Κύπριο να αποκτήσει σωστή αντιμετώπιση του Ξένου Επισκέπτη.
Στις 21 Φεβρουαρίου, θα γιορτασθεί και η Διεθνής Ημέρα Ξεναγού. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από τις χώρες μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ξεναγών.

Η ιδέα για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, προήλθε ακριβώς από την εβδομάδα "Γνωρίστε την Κύπρο" και πάρθηκε το 1989 κατά τη διάρκεια του Γ' Παγκοσμίου Συνεδρίου Ξεναγών που έγινε στην Κύπρο. Σκοπός της είναι να κάνει το επάγγελμα του ξεναγού γνωστό, όχι μόνο στο πλατύ κοινό, αλλά και σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό, όπως π.χ. υπουργούς, βουλευτές, δημοτικούς παράγοντες, τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους κλπ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024