Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠΑΣΥΞΕ: Καθοριστικό για το μακροπρόθεσμο μέλλον του κυπριακου τουρισμού το 2012
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν πάνω από 180 άτομα

ΠΑΣΥΞΕ: Καθοριστικό για το μακροπρόθεσμο μέλλον του κυπριακου τουρισμού το 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το 34ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, στο ξενοδοχείο Hilton Park της Λευκωσίας.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου το 34ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Τους επίσημους προσκεκλημένους και συνέδρους καλωσόρισε με εισαγωγική ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Χ. Λοϊζίδης και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον ανώτερο εκτελεστικό σύμβουλο του Οίκου PwC Cyprus, κ. Ευγ. Ευγενίου και τη διευθύντρια Εμπορίου του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κα Ν. Κουλία, ενώ τα εγκαίνια της Έκθεσης Προϊόντων & Υπηρεσιών τέλεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Το τελετουργικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι, τόσο από την κυβέρνηση, τη βουλή και ημικρατικούς οργανισμούς, όσο και από φορείς οργανωμένων συνόλων του ιδιωτικού τομέα.

Οι ραγδαίες αλλαγές στον τομέα του τουρισμού παγκόσμια, οι νέες προοπτικές που διανοίγονται για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία και το ολοένα και πιο έντονο ανταγωνιστικό πεδίο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά και από την παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς του συνεδρίου, του οποίου το γενικό θέμα ήταν: “Year 2012: Critical for the Long-Term Future of Cyprus Tourism (Έτος 2012: Καθοριστικό για το Μακροπρόθεσμο Μέλλον του Κυπριακου Τουρισμού” και υποδιαιρείτο στις ακόλουθες τέσσερεις παρουσιάσεις:
1. Hotelstars Uunion Scheme / Το Σχέδιο Hotelstars για την Κατηγοριοποίηση Ξενοδοχείων
2. The Vision of Ryanair in Opening a New Era in the Evolution of Cyprus Tourism / Το Όραμα της Ryanair για τη Νέα Εποχή Αναπτυξης του Κυπριακού Τουρισμού
3. Our Experience form the First Year of Pegas Touristik Operation to Cyprus and Future Prospects / Η Εμπειρία του Pegas Touristik Ρωσίας στη Πρώτη Χρονιά Δραστηριοποίησης με την Κύπρο και Μελλοντικές Προοπτικές
4. Opening our Sky fow a Wider Horizon – Hoe to Overcome Existing Obstacles to Untap the Great Potential Around us / Διανοίγοντας τους Ορίζοντές μας – Υπερπήδηση των Εμποδίων για Αξιοποίηση της Μεγάλης Προοπτικής που μας Περιβάλλει.

Κey-note εισηγητής του συνεδρίου ήταν ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κ. Καζαμίας, ο οποίος ευγενώς απεδέχθη την πρόσκληση του ΠΑΣΥΞΕ.

Το ίδιο θέμα τέθηκε επίσης στο μικροσκόπιο του κ. M. Luthe, CEO του German Hotel Association – Hotelstars Union και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC Hospitality Europe (Hotels, Restaurants & Cafes in Europe), της κας M. Corrigan, Sales & Marketing Manager for Cyprus της Ryanair, της κας Ir. Sadovaya, Deputy Advertising Director του Pegas Touristik της Ρωσίας, καθώς και του κ. K. Hassard, Executive Manager Commercial & Marketing της Hermes Airports. Συντονιστής της συζήτησης/debate με τη συμμετοχή Ομιλητών ήταν ο κ. Άγγ. Λοΐζου, τέως πρόεδρος του International Society of Hospitality Consultants (I.S.H.C.) – Συνεταίρου της PwC Cyprus.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν πάνω από 180 ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων επαγγελματικών φορέων από τον ευρύτερο οικονομικό και εμπορικό τομέα του τόπου.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου διοργανώθηκε επίσης με επιτυχία από τον σύνδεσμο, σε διπλανή αίθουσα, για 20ή συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών για Ξενοδοχεία, με τη συμμετοχή εκλεκτών εκθετών. Μέσα στα πλαίσια του Συνεδρίου και της Εκθεσης, ο Σύνδεσμος έχει εκδόσει επίσης “Οδηγό Προϊόντων & Υπηρεσιών” με προϊόντα και υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους ξενοδόχους και γενικά όλους τους τουριστικούς φορείς.

Ο σύνδεσμος, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρέτισε επίσης τη μεγάλη συμμετοχή οίκων, εταιρειών και άλλων συνεργατών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ως εκθετών, αλλά και αυτών που συμμετέχουν στον Οδηγό Προϊόντων & Υπηρεσιών, “επιδεικνύοντας και κατ’αυτόν τον έμπρακτο τρόπο τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους με τον ΠΑΣΥΞΕ και τα μέλη του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024