Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠρωτοβουλία του Δήμου Σάμου για δημιουργία Πύλης Εισόδου στο λιμάνι του Καρλοβάσου
Λιμένες

Πρωτοβουλία του Δήμου Σάμου για δημιουργία Πύλης Εισόδου στο λιμάνι του Καρλοβάσου

Ο Δήμος Σάμου ζητά τη δημιουργία Πύλης Εισόδου στο λιμάνι του Καρλοβάσου, με σκοπό της αύξηση της τουριστικής κίνησης από τα απέναντι, τουρκικά παράλια.

Οι κάτοικοι της δυτικής Σάμου, με τη σύμπραξη του δημάρχου της Σάμου προσπαθούν εδώ και δύο χρόνια να δημιουργήσουν Πύλη Εισόδου στο λιμάνι του Καρλοβάσου. Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν στο νησί, κατόπιν πρόσκλησης της ΕΤΕΜ (Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου), 26 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, ένας δημοσιογράφος, ο δήμαρχος της πόλης του Σεφεριχισάρ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Καρλοβάσου στα μικρασιατικά παράλια και 20 λεπτά από την πόλη της Σμύρνης, με 4,5 εκατ. κατοίκους. Ακόμη, προσεκλήθη και ο πλοιοκτήτης καταμαράν πλοίου, που θα μπορούσε να μεταφέρει  260 επιβάτες ημερησίως, προκειμένου να ενημερωθούν για την περιοχή και να προχωρήσουν σε συμφωνίες.

Ενημερωτικά, το κτίριο που προορίζεται ως Πύλη εισόδου κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με κόστος των επιχειρηματιών της περιοχής.

“Αυτή η κίνηση θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της Σάμου, αλλά και έσοδα στα ταμεία του κράτους”, δηλώνει ο Δήμος Σάμου. “Δυστυχώς, χάσαμε την περυσινή σεζόν και κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη φετινή, χωρίς αποτέλεσμα. Ομόφωνα, όλοι  οι Σαμιώτες, ζητάμε να τελειώσει αυτό που θεωρούμε αυτονόητο, προς όφελος όλων μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024