Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤο σήμα Bike Friendly Hotels στην ποδηλατική 'καρδιά' της Ευρώπης
Ποδηλατικός τουρισμός

Το σήμα Bike Friendly Hotels στην ποδηλατική 'καρδιά' της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε στη Χάγη το 1o Greek Alternative Tourism Workshop 2019. Στην B2B εκδήλωση διενεργήθηκαν συνολικά 459 B2B συναντήσεις και παρευρέθηκαν 93 τουριστικοί πράκτορες και Tour Operators, καθώς και 19 Ολλανδοί δημοσιογράφοι και bloggers, με αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ανοίγει ο δρόμος για την ταχύτερη ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η ολοκλήρωση του πρόσφατου 1ου Greek Alternative Tourism Workshop 2019 που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου στο διοικητικό κέντρο της Ολλανδίας, τη Χάγη, σηματοδοτεί αλλά και συμβάλλει στην έναρξη της νέας εποχής για τον ελληνικό τουρισμό, περίοδο που έχει ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας, αλλά και την προώθηση των εναλλακτικών της τουριστικών προϊόντων.
 
Το 1ο Greek Alternative Tourism Workshop έλαβε χώρα στο εμβληματικό Madurodam. Στο ξεχωριστό θεματικό χώρο της Χάγης. Έλληνες επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς που προωθούν δράσεις εναλλακτικού τουρισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους με δημόσιους φορείς με σκοπό την αποτελεσματική προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο σε επαγγελματίες της ολλανδικής τουριστικής αγοράς από την Χάγη, το Άμστερνταμ και το Ρόττερνταμ.
 
Ειδικότερα, στην B2B εκδήλωση, όπου διενεργήθηκαν εν συνόλω 459 B2B συναντήσεις παρευρέθηκαν 93 τουριστικοί πράκτορες και Tour Operators, καθώς και 19 Ολλανδοί δημοσιογράφοι και bloggers που έχουν ως αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης, οι δήμοι Ρεθύμνου και Χίου, ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, και μεταξύ άλλων, η Aegean Airlines, η Celestyal Cruises, το Costa Navarino, το Creta Maris με το We Do Local, η AXIA Hospitality, το Abeliona Retreat του Ομίλου Aldemar, η Trekking Hellas, το Τhe Ranch, τα Bike Friendly Hotel κ.λπ.
Το σήμα πιστοποίησης “Bike Friendly Hotel“, συμμετείχε ενεργά στο 1o Greek Alternative Tourism Workshop, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της διεύρυνσης της προβολής των πιστοποιημένων ελληνικών ξενοδοχείων και συνεργατών του σε εξειδικευμένες αγορές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Βίκυ Καραντζαβέλου βρέθηκε στη Χάγη και παρουσίασε το σήμα και το δίκτυο των πιστοποιημένων ξενοδοχείων και συνεργατών σε ολλανδικά τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Bike Friendly Hotel στο workshop, κληρώθηκαν δωρεάν διανυκτερεύσεων σε έξι ξενοδοχεία του δικτύου.

 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία κ. Δημήτρης Χρονόπουλος, ο οποίος επισήμανε τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προορισμού αναφέροντας τις προοπτικές που διανοίγονται στις σχέσεις των δυο χωρών και σε αυτόν τον τομέα. Ακολούθως η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ Benelux κα Ελένη Σκαρβέλη ανέλυσε τις πτυχές του εναλλακτικού προϊόντος της χώρας, τονίζοντας την προοπτική και τις δυνατότητες για την πραγματοποίηση ταξιδιών 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.
 
Στα happening της εκδήλωσης καταγράφεται η κλήρωση 27 δώρων στους Ολλανδούς Travel Agents, Tour Operators και δημοσιογράφους.
 
Σημειώνεται ότι της διενέργειας των Β2Β συναντήσεων προηγήθηκε γευσιγνωσία με ελληνικά κρασιά στους Ολλανδούς δημοσιογράφους, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία ελαιόλαδου. Υπογραμμίζεται ότι το 1o Greek Alternative Tourism Workshop 2019 στη Χάγη διοργανώθηκε από την AVIAREPS σε συνεργασία με την Tourism Today, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου (HeDA) και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ τιμώμενη Περιφέρεια της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για εξερχόμενα ταξίδια από την Ολλανδία. Το 2018 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας αφίξεων από την Ολλανδία στην Ελλάδα (924.434 επισκέπτες, αύξηση 18,9% σε σχέση με το 2017).
 
Τα χαρακτηριστικά των Ολλανδών τουριστών:
  • Επιλογές Value For Money.
  • Αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια.
  • Το 1/3 των Ολλανδών που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι Repeaters.
  • Ταξιδεύουν με απευθείας αεροπορικές πτήσεις σε προορισμούς της Ελλάδας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Το 2017, το 82% του πληθυσμού ταξίδεψε στις διακοπές του (2,82 ταξίδια ανά άτομο κατά μέσο όρο).
  • Το 50% των ταξιδιών τους γίνονται στο εξωτερικό και το 1/3 αυτών σε μεσογειακούς προορισμούς
  • Δύο φορές το χρόνο οι Ολλανδοί επιλέγουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023