Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιστολή του ΥΕΝ στην Επιτροπή της Βουλής για το ακτοπλοϊκό δίκτυο μεταφορών

Επιστολή του ΥΕΝ στην Επιτροπή της Βουλής για το ακτοπλοϊκό δίκτυο μεταφορών

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έστειλε χτες επιστολή στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Γιώργο Καλαντζή, με την οποία ζητά την περαιτέρω συζήτηση των όποιων θεμάτων, σχετικών με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες…

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έστειλε χτες επιστολή στον<...> πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Γιώργο Καλαντζή, με την οποία ζητά την περαιτέρω συζήτηση των όποιων θεμάτων, σχετικών με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς η επίλυση των εμφανιζόμενων προβλημάτων είναι απόλυτης ανάγκης προτεραιότητα όλων, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω τόσο ο τομέας των μεταφορών, όσο και ο τομέας του τουρισμού των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο κ. Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα σειρά συναντήσεων με Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων των νησιών, με σκοπό την επίτευξη επικοινωνίας, τόσο των νησιών μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου με τακτικά δρομολόγια.

Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση των συγκοινωνιακών αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας συνεχίζονται, σύμφωνα με τις τελευταίες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Κεφαλογιάννης αποφάσισε τα εξής:

Δωδεκάνησα

Παρουσία Βουλευτών, Νομάρχη, Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων των νησιών συμφωνήθηκε:

  • Να υπάρχει καθημερινά πλοίο στο βασικό κορμό των Δωδεκανήσων που είναι το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Ρόδος και αντιστρόφως. (Προστέθηκε μία ακόμη προσέγγιση στη νήσο Κάλυμνο, επιδοτούμενη από το Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής).
  • Να υπάρχει μία (01)τουλάχιστον σύνδεση την εβδομάδα από Πειραιά με τα νησιά Νίσυρο – Τήλο – Σύμη ( Υπάρχει ήδη σύνδεση αρμοδιότητας Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στα πλαίσια τριετούς σύμβασης).
  • Σύνδεση της Αστυπάλαιας με Πειραιά τρεις φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν ήδη από πλευράς του ΥΕΝ εβδομαδιαίως δύο δρομολόγια και προστέθηκε ένα επιπλέον δρομολόγιο, επιδοτούμενο από το Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (επέκταση από Κυκλάδες).

Κυκλάδες

Παρουσία Βουλευτών, Νομάρχη, Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων των νησιών συμφωνήθηκε:

  • Η προσθήκη ενός ακόμη δρομολογίου Πειραιά – Ίου με πλοίο της `Blue Star Ferries`.
  • Η δρομολόγηση ενός ακόμη πλοίου, (Αίολος Εξπρές) καθημερινά Πειραιά – Σύρο – Τήνο – Μύκονο και επιστροφή. Το παραπάνω δρομολόγιο θα ισχύει μόνο για το χρονικό διάστημα από 28/11/2004 έως 09/01/2005.
  • Τρεις επιπλέον προσεγγίσεις, από τις εννέα που ήδη πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα, στη νήσο Ίο, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, με πλοίο της `Blue Star` (Πάρος ή Νάξος).

Στο μεταξύ, με βάση την ανακοίνωση, το ΥΕΝ απεδέχθη και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

  • Διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Κρήτη κατά το διάστημα ακινησίας του πλοίου `Δαίδαλος`.

  • Βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της νήσου Κύθνου με Πειραιά, προσθέτοντας ένα ταχύπλοο πλοίο από τη νέα θερινή περίοδο.

Σποράδες

Παρουσία Βουλευτών, Νομάρχη, Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων των νησιών συμφωνήθηκε η εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα Βόλο – Αλόννησο με δύο συμβατικά πλοία της `ΣΑΟΣ` και ένα συμβατικό πλοίο της `HFD`, επιπλέον των εκτελουμένων με Ε/Γ – Υ/Γ.

Αργοσαρωνικός

Παρουσία Βουλευτών, Νομάρχη, Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων των νησιών συμφωνήθηκε:

  • Η διατήρηση των δρομολογίων που ίσχυαν στην προηγούμενη δρομολογιακή περίοδο στη γραμμή Ύδρας – Σπέτσες και ισομερής κατανομή των δρομολογίων όλων των πλοίων κατά την διάρκεια του έτους, επιπλέον των με ταχύπλοα εκτελουμένων δρομολογίων.
  • Καθιερώθηκε χειμερινό δρομολόγιο Πειραιά – Αίγινας καθημερινά στις 19:30 αντί στις 18:00 με συμβατικό και με Ε/Γ – Υ/Γ.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024