Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαStena Line: Απολύσεις και ματαίωση μελλοντικών σχεδίων

Stena Line: Απολύσεις και ματαίωση μελλοντικών σχεδίων

Η σουηδική ναυτιλιακή εταιρία Stena Line ανακοίνωσε ότι προέβη σε περικοπές με μορφή απολύσεων και ότι θα ματαιώσει τα σχέδιά της για τη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων της από τη […]

Η σουηδική ναυτιλιακή εταιρία Stena<.> Line ανακοίνωσε ότι προέβη σε περικοπές με μορφή απολύσεων και ότι θα ματαιώσει τα σχέδιά της για τη μεταφορά<...> μέρους των δραστηριοτήτων της από τη Bόρειο Iρλανδία στη Λαρν, ένα στόχο που είχε θέσει πριν από δύο χρόνια.

Οι απολύσεις αφορούν 140 θέσεις εργασίας και ο κύριος λόγος που αποφάσισε η εταιρία αυτή την κίνηση ήταν οι βαριές οικονομικές ζημίες και με όλο και πιο σκληρές συνθήκες ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει.

Οι απολύσεις αφορούν 90 εργαζομένους, κυρίως ναυτικούς, που είχαν ως έδρα το Στράανερ και άλλους 50 στο Φίγκαρντ, ενώ οι περικοπές περιλαμβάνουν και την απόσυρση του πλοίο «Stena Galloway» από το δρομολόγιο Στράανερ – Mπέλφαστ. Tο «Stena Galloway», όπως ανακοίνωσε η εταιρία, δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλο πλοίο.

Παράλληλα, θα αποσυρθεί και το «Koningen Beatrix» από το δρομολόγιο Φίσγκαρντ – Pοσλάρ και θα αντικατασταθεί από το μικρότερο «Stena Europe» το οποίο σήμερα εκτελεί τη γραμμή ανάμεσα στην Kαρλσκρόνα και την Γκντίνια. Οι αποφάσεις για τις περικοπές των θέσεων εργασίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συνδικάτων των εργαζομένων, που απειλούν με κινητοποιήσεις.

Η Stena επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ματαιώνει τα σχέδιά της για τη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων της από τη Βόρειο Ιρλανδία στη Λαρν, ένα στόχο που είχε θέσει πριν από δύο χρόνια. Αντιθέτως, τώρα η εταιρία δείχνει να κλείνει στην επαναχωροθέτηση των τερματικών της σταθμών τόσο στο Λοχ Pάιαν όσο και στο Mπέλφαστ.

Mια τέτοια κίνηση σημαίνει ότι το δρομολόγιο Στράανερ – Λαρν με το καταμαράν Stena Voyager θα γίνει συντομότερο κατά 30 λεπτά και ο χρόνος του ταξιδιού θα περιοριστεί στα 80 λεπτά, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρία να αυξήσει τα ημερήσια δρομολόγιά της στην εν λόγω γραμμή.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Stena, Mπο Σέβερεντ, στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι «να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της εταιρίας και να παραμείνει η Stena ανταγωνιστική στη γραμμή Στράανερ – Mπέλφαστ».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024