Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε ανακοίνωση της NEL Lines
Υπ.Ναυτιλίας: Ο διευθύνων σύμβουλος της NEL να αποσύρει άμεσα δηλώσεις περί "συμφερόντων"

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε ανακοίνωση της NEL Lines

Η απόφαση για την ανάκληση των πλοίων 'Αίολος Κεντέρης' και 'Αίολος Κεντέρης Ι' στη γραμμή Μυτιλήνη, Μύκονος, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία και γίνεται με δική της ευθύνη, αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) με την οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε ανάκληση της έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων πλοίων της (τα “Αίολος Κεντέρης” και “Αίολος Κεντέρης Ι”) στη γραμμή Μυτιλήνη, Μύκονος, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου-, καθώς και τις δηλώσεις σε δημοσιογράφους του διευθύνοντα συμβούλου της NEL Lines κ. Γιάννη Αβραντίνη περί “συμφερόντων’, το Υπουργείο Ναυτιλίας δηλώνει τα εξής:

1. Η απόφαση για την ανάκληση των πλοίων στην εν λόγω γραμμή ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία και γίνεται με δική της ευθύνη.

2. Η παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη στη δρομολόγηση και τα εγκαίνια του νεότευκτου σύγχρονου πλοίου Blue Star Patmos στο δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη σηματοδοτεί ότι ακόμη και σε καιρούς μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί όρθια με τις δικές της δυνάμεις και στηρίζει την Περιφέρεια. Ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και “καλής τύχης”.

3. Το πλοίο καλωσόρισαν ο σεβασμιότατος οι τοπικοί φορείς και παράγοντες, αλλά και πλήθος κόσμου, τόσο στη Χίο, όσο και στη Μυτιλήνη, προφανώς γιατί υπάρχει η ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές, ανεξάρτητα από ονόματα πλοίων και εταιρειών. Η συγκεκριμένη εταιρεία (NEL) με την ανακοίνωση της φέρεται να λειτουργεί με λογικές “αντιποίνων” ή άραγε “εκβιασμού” προς την Ελληνική Πολιτεία και τους κατοίκους των νησιών που θα εξυπηρετούσαν τα συγκεκριμένα πλοία της; Και το πρόβλημα της είναι η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στα εγκαίνια ενός σύγχρονου πλοίου στο πρώτο του ταξίδι;

4. Η εταιρεία επικαλείται διάφορες αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μιλώντας για “εκπρόθεσμες αποφάσεις” και “παρανομίες”. Αυτό που ισχύει είναι ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχε ορισθεί ΠΡΙΝ από τις εκλογές και συνέπεσε με την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως είναι παγκοίνως γνωστό σε όλη τη Ναυτιλιακή Κοινότητα στο Σ.Α.Σ. μετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς της αγοράς (Ναυτικό Επιμελητήριο, ΣΕΤΕ, ΠΝΟ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λπ.) και γνωμοδοτεί στηριζόμενο στις αρχές της μη διάκρισης μεταξύ των ανταγωνιζομένων εταιρειών και τηρεί απαρέγκλιτα του κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

5. Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Αβραντίνη σε δημοσιογράφο περί “συμφερόντων’, με τις οποίες δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, είτε θα πρέπει να γνωστοποιήσει τις γνώσεις αυτές και πληροφορίες του αναλαμβάνοντας πλήρως και το βάρος της απόδειξής τους ακόμη και ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων είτε θα πρέπει να τις αποσύρει άμεσα και να ζητήσει συγνώμη. Η πάλλευκη πολυετής εντός και εκτός Ελλάδας πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη δεν μπορεί από κανέναν να τίθεται σε αμφιβολία. Ο υπουργός συνεργάζεται θεσμικά με τους φορείς της Ναυτιλίας και δεν επιτρέπει τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024