Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑσφαλές (και με τον νόμο) το λιμάνι της Δονούσας
Λιμένες

Ασφαλές (και με τον νόμο) το λιμάνι της Δονούσας

Donousa

Κατοχυρώθηκε, μετά από τουλάχιστον 10 και πλέον χρόνια έλλειψης σχεδιασμού και περιβαλλοντικών προδιαγραφών, τόσο η ορθή λειτουργία του λιμανιού

Εγκρίθηκε η νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στην εξομοιούμενη με Χερσαία Ζώνη Λιμένα Δονούσας (ΑΔΑ: 69ΠΖ4653ΠΩ-ΜΝΡ), αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 4504/2017, κατόπιν έκδοσης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την λειτουργία των ανωτέρω υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων του έργου.

Οι υφιστάμενες προς νομιμοποίηση λιμενικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ως κύρια λιμενικά έργα:
  • τον κεντρικό επιβατικό προβλήτα
  • τον δευτερεύοντα προβλήτα
  • τους φυσικούς ογκόλιθους θωράκισης
  • τη ράμπα ανέλκυσης καθέλκυσης μικρών σκαφών

Η ολοκλήρωση της νομιμοποίησης του Λιμένα Δονούσας κρίθηκε αναγκαία λόγω έλλειψης άλλης λιμενικής υποδομής στο νησί, αλλά και της ανάγκης αναβάθμισής του. Ο λιμένας εξυπηρετεί Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, φορτηγά πλοία, αλιευτικά σκάφη, ενώ περιστασιακά εξυπηρετούνται και τουριστικά σκάφη κατά τους θερινούς μήνες. Με τις ανωτέρω διαδικασίες που υλοποιήθηκαν, κατοχυρώθηκε μετά από τουλάχιστον 10 και πλέον χρόνια έλλειψης σχεδιασμού και περιβαλλοντικών προδιαγραφών τόσο η ορθή λειτουργία του λιμανιού όσο και το πάγιο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας στην ασφαλή χρήση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024