Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕνδιαφέρον της δανέζικης AP Moeller-Maersk για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ
Λιμένες

Ενδιαφέρον της δανέζικης AP Moeller-Maersk για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ

Με βάση την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς, δεσμεύεται να ανακοινώσει τις καταληκτικές ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Ο δανέζικος κολοσσός AP Moeller-Maersk επιθυμεί να αγοράσει τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, καθώς αυτά συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη πρόταση με τη δέσμη μέτρων του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα.

“Ενδιαφερόμαστε για τα ελληνικά λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τα κυνηγάμε στο πλαίσιο των σχεδίων ανάπτυξής μας”, δήλωσε ο Francois-Xavier Delenclos, πρόεδρος της μονάδας του ομίλου, με έδρα τη Χάγη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με βάση την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς, δεσμεύεται να ανακοινώσει τις καταληκτικές ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Ο βραχίονας του ομίλου, APM Terminals, δραστηριοποιείται σε λιμενικές υπηρεσίες σε 58 χώρες, όχι όμως στην Ελλάδα, είχε και στο παρελθόν εκφράσει το ενδιαφέρον του. “Το ενδιαφέρον μας να δείξουμε στους Έλληνες ηγέτες την εμπειρία μας στους τομείς των επενδύσεων, σχεδιασμού, κατασκευών, εκσυγχρονισμού και λειτουγρίας λιμένων, παραμένει”, είπε ο Delenclos. “Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε όλες τις αγορές και πιστεύουμε ότι ένα ανταγωνιστικό σύστημα λιμανιών είναι σημαντικό για την μελλοντική επιτυχία της Ελλάδας”.

Ο γενικός διευθυντής Nils Smedegaard Andersen διαθέτει κεφάλαια για εξαγορές, ύστερα από τον εξορθολογισμό του -ηλικίας 111 ετών- ομίλου, με αποεπενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας συμμετοχής στην Danske Bank A/S, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ και, πιο πρόσφατα, σε μια υπεράκτια μονάδα ασφαλείας.

Το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 74% των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ και του Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024