Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΝέο ατύχημα για την Costa Crociere
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Μαδαγασκάρη με προορισμό τις Σεϋχέλλες

Νέο ατύχημα για την Costa Crociere

Φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra άφησε ακυβέρνητο το πλοίο με 1.049 επιβάτες ανοιχτά από τις Σεϋχέλλες.

Φωτιά εκδηλώθηκε τη χθες, Δευτέρα στο μηχανοστάσιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Allegra της εταιρείας Costa Crociere, ανοιχτά των Σεϋχελλών.

Η φωτιά στο Costa Allegra κατεστάλη γρήγορα και δεν τραυματίσθηκε κανένας από τους 1.049 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Μαδαγασκάρη με προορισμό τις Σεϋχέλλες. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε από γαλλικό αλιευτικό σκάφος κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Στην Costa Crociere ανήκει και το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που προσάραξε στην Ιταλία στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Giorgio Moretti, επικεφαλής ναυσιπλοΐας της εταιρείας Costa Crociere, ανακοίνωσε ότι πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, η οποία κατασβέσθηκε γρήγορα, αλλά έθεσε εκτός λειτουργίας της γεννήτριες, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι προπέλες, ο κλιματισμός και οι κουζίνες, και να παραμένουν σε λειτουργία μόνο τα φώτα του πλοίου.

Η Διεθνής Ενωση Εταιρειών Κορυαζιεροπλοίων (CLIA) εξέφρασε τη λύπη της για την πυρκαγιά στο Costa Allegra. Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της CLIA Christine Duffy εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντέδρασε το πλήρωμα και για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

Το νέο αυτό περιστατικό σε πλοίο της Costa Crociere συμβαίνει στη χειρότερη στιγμή για την εταιρεία, θυγατρική της αμερικανικής Carnival, τη στιγμή που κατακλύζεται από μηνύσεις και αγωγές για το ναυάγιο του Costa Concordia. Μόνο στις ΗΠΑ, 39 επιβάτες ζητούν αποζημίωση ύψους 520 εκατ. δολ., ενώ πολλές άλλες έχουν κατατεθεί εναντίον του πλοιάρχου, μελών του πληρώματος και στελεχών της εταιρείας σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024