Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕίναι πλέον γεγονός η e-Ναυτιλία

Είναι πλέον γεγονός η e-Ναυτιλία

Η e-Ναυτιλία θα γίνει πλέον γεγονός με την υπογραφή από τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Γιάννη Καλογήρου της απόφασης ένταξης του Προγράμματος `Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Στοιχείων Ελληνικής Ναυτιλίας, e-Ναυτιλίας`

Η e-Ναυτιλία θα γίνει πλέον γεγονός με την υπογραφή από τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Γιάννη Καλογήρου της απόφασης ένταξης<...> του Προγράμματος `Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Στοιχείων Ελληνικής Ναυτιλίας, e-Ναυτιλίας` συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π.ΚτΠ) και την απόφαση ένταξης του συμπληρωματικού Προγράμματος κατάρτισης `Εκπαίδευση χρηστών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Στοιχείων Ελληνικής Ναυτιλίας, e-Ναυτιλίας` συνολικού προϋπολογισμού 310,4 χιλ. ευρώ.

Τελικός δικαιούχος των δύο Προγραμμάτων είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενώ τα έργα θα εκτελεστούν με ανάθεση σε τρίτους. Η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου των έργων θα ξεκινήσει άμεσα από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2005.

Η υλοποίηση του πρώτου και βασικότερου έργου (e-ναυτιλία) έχει διπλό στόχο:

  • Τον εκσυγχρονισμό της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ)
  • Την βέλτιστη εξυπηρέτηση του Πολίτη

Πιο συγκεκριμένα, το έργο έχει στόχο να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων του ΥΕΝ και να αναβαθμίσει την επιχειρησιακή επικοινωνία μεταξύ των Υπηρεσιών του Υπουργείου, βελτιώνοντας έτσι και την αποτελεσματικότητα στις συναλλαγές με τους πολίτες. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στους ενδιαφερόμενους για πληροφόρηση σχετικά με τις συναλλαγές τους, θα μειώσει δραστικά τον χρόνο διεκπεραίωσης κάθε αιτήματος από τους πολίτες και την ναυτιλιακή κοινότητα γενικότερα.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι πολλαπλά, καθώς αναπτύσσονται συγκεκριμένες δομές για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της ταχύτερης, ευκολότερης και ασφαλέστερης πρόσβασης στην πληροφορία. Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών και ο οργανωτικός εκσυγχρονισμός του φορέα μέσω της τυποποίησης της πληροφορίας, θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της λειτουργικότητάς του. Εξοικονομείται χρόνος εργασίας και αυξάνεται η αποδοτικότητα του προσωπικού, ενώ μειώνεται το λειτουργικό του κόστος (χώροι αποθήκευσης, αναπαραγωγής εγγράφων, αναλώσιμα κτλ). Πραγματοποιείται καλύτερος έλεγχος και ταχύτερη διεκπεραίωση στη διακίνηση της πληροφορίας μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων ασφαλείας και ταχύτερη μεταφορά εγγράφων μέσω του δικτύου/διαδικτύου σε όλες τις υπηρεσίες. Έτσι ωφελούνται όλοι όσοι συνθέτουν τον χώρο της εμπορικής και ναυτιλίας και όσοι συναλλάσσονται με αυτόν: Το επιβατικό κοινό, οι έλληνες ναυτικοί, οι ναυτιλιακές εταιρείες, οι Λιμενικές Αρχές, τα Πρακτορεία, οι Λιμενικοί Οργανισμοί / Λιμενικά Ταμεία, Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), Τελωνεία κ.α

Το συμπληρωματικό Πρόγραμμα κατάρτισης που αφορά στην εκπαίδευση των χρηστών του e-ναυτιλία έχει ως στόχο την βέλτιστη χρήση και μέγιστη αξιοποίηση του ολοκληρωμένου έργου. Η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΥΕΝ και η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και προς τους εργαζομένους, πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχη αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Στόχος του έργου είναι λοιπόν η πλήρης κατάρτιση-εκπαίδευση των στελεχών του Υ.Ε.Ν στα νέα πληροφοριακά συστήματα που θα υλοποιηθούν στο Πρόγραμμα e-ναυτιλία.

Με την υλοποίηση του έργου το σύνολο των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν θα αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα νέα εργαλεία πληροφορικής στην καθημερινή πρακτική του. Παράλληλα, η κατάρτιση θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου, η οποία θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη εισαγωγή των νέων πληροφοριακών συστημάτων και των σύγχρονων δομών λειτουργίας του Υπουργείου.

Το έργο, που χαρακτηρίζεται ως `e-Ναυτιλία`, αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης των στοιχείων της ελληνικής ναυτιλίας, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τη βελτίωση του διαχειριστικού έργου που προσφέρει το ΥΕΝ και την επίτευξη ασφαλέστερης και ποιοτικότερης ναυτιλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024