Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τουρισμός της Τουρκίας σε κρίση
Τάσεις

Ο τουρισμός της Τουρκίας σε κρίση

Η Τουρκία είναι γνωστή ως ένας δημοφιλής προορισμός για τουρισμό στη Γερμανία. Αλλά όλο και περισσότεροι επισκέπτες ανησυχούν για την κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην χώρα. Η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα μπορούσε να χάσει έως και πέντε δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από αυτό το γεγονός.

Η Τουρκία βρέθηκε στην έκτη θέση στη παγκόσμια κατάταξη με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις το 2014 – με 42 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα ετήσια έσοδα της χώρας από τον τουρισμό φθάνουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και οι ταραχές μετά και τη βομβιστική επίθεση έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα, τονίζει δημοσίευμα της Deutsche Welle.
 
Μαζί με αυτές τις ανησυχίες, οι πράξεις της κυβέρνησης ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» και το κουρδικό ΡΚΚ έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση των συνολικών εσόδων που προέρχονται από τον τουρισμό.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου Turkish Statistical Institute (TUIK), έχει σημειωθεί μια πτώση της τάξεως του 13,8% στα έσοδα για τους πρώτους έξι μήνες του 2015, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ήδη εννέα χώρες έχουν βγάλει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, μεταξύ των οποίων η Μεγ. Βρετανία, η Γερμανία, και οι ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα, μετά την φονική επίθεση στη Suruc, εννέα χώρες – συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Ρωσίας – έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες τους, αποθαρρύνοντας τα ταξίδια προς τις παραμεθόριες περιοχές της Τουρκίας. Άλλες επτά χώρες – η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Πολωνία, η Ιρλανδία και ο Καναδάς – έχουν ενημερώσει τους πολίτες τους να αποφύγουν τις πόλεις της ανατολικήςΤουρκίας. Μερικοί έχουν επίσης συμβουλεύσει τους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της χώρας.
 
Η πτώση του τουρισμού στην Τουρκία ξεκίνησε από την περσινή χρονιά, όταν η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Τουρκία  η οποία υποδέχεται 4,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο, αντιμετώπισε μια πτώση 30 τοις εκατό σε επισκέπτες από τη χώρα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης που ακολούθησε τις κυρώσεις στη Ρωσία.
 
Οι εμφύλιοι πόλεμοι σε γειτονικές χώρες, όπως το Ιράκ και η Συρία, έχουν επίσης συμβάλει στη συρρίκνωση του αριθμού των τουριστών στην Τουρκία. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του ΡΚΚ και του” Ισλαμικού Κράτους» προκάλεσαν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ανατολική Τουρκία, μαζί με τα θέρετρα της Μεσογείου και τις ακτές του Αιγαίου.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024