Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτο 36% η διαθεσιμότητα δωματίων στη βρετανική πρωτεύουσα λόγω Ολυμπιακών
Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση αγγίζει τα 302 ευρώ για την περίοδο των Ολυμπιακών

Στο 36% η διαθεσιμότητα δωματίων στη βρετανική πρωτεύουσα λόγω Ολυμπιακών

Πολλοί θα είναι οι ταξιδιώτες που τελευταία στιγμή θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Όλα τα βλέμματα αυτό το καλοκαίρι θα στραφούν στο Λονδίνο εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Η “γηραιά Αλβιόνα” έχει την τιμητική της και πολλοί θα είναι οι ταξιδιώτες που τελευταία στιγμή θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς. Το ρολόι στην Trafalgar square δείχνει ότι έχουν μείνει μόνο 10 μέρες μέχρι την έναρξη τους και αν και ο χρόνος κυλά αντίστροφα, εντούτοις ακόμα υπάρχουν ξενοδοχεία με δωμάτια διαθέσιμα και προσφορές τελευταίας στιγμής, όπως αναφέρει η μηχανή αναζήτησης trivago.gr.

Όπως είναι αναμενόμενο οι τιμές στο Λονδίνο ακολουθούν ανοδική πορεία καθώς όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα αυτό το καλοκαίρι στη Βρετανική πρωτεύουσα εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και δεν έχουν μείνει ακόμα πολλές μέρες μέχρι την έναρξη τους, εντούτοις σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν μετά από έρευνα στις πλατφόρμες της trivago η διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία της ευρωπαϊκής μητρόπολης κυμαίνεται στο 36 τοις εκατό και το 64% των ξενοδοχείων παρουσιάζει πληρότητα.

Σύμφωνα με το tHPI Ιουλίου (διακύμανση ξενοδοχειακών τιμών της trivago) στο Λονδίνο παρατηρείται αύξηση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 16% ειδικά τη βδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ποστοστό αυξάνει ακόμα περισσότερο αν συγκρίνουμε τις ξενοδοχειακές τιμές αυτού του Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (αύξηση 46%). Οι μέσες τιμές στη βρετανική πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 2012 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 παρουσιάζουν δραματική αύξηση της τάξεως του 76%. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να επισκεφτούν το Λονδίνο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 216 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ένα δίκλινο δωμάτιο, ενώ η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση αυξάνει και αγγίζει τα 302 ευρώ για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων (από 27 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου). Η πιο φτηνή μέρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για να κλείσουν οι ταξιδιώτες δωμάτιο είναι η 12η Αυγούστου, η μέρα λήξης των Ολυμπιακών και η μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση αγγίζει κατά μέσο όρο τα 282 ευρώ. Αντίθετα, η πιο ακριβή μέρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών είναι η 28η Ιουλίου και η μέση τιμή κυμαίνεται στα 313 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
 
Οι μέσες τιμές έχουν υπολογιστεί για δίκλινο δωμάτιο στο Λονδίνο για την περίοδο από 27 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου 2012 από 1.000.000 αναζητήσεις καθημερινά για ξενοδοχεία στην trivago. Προκειμένου να υπολογιστούν οι μέσες τιμές συνυπολογίστηκαν οι τιμές από 100 διαφορετικά booking sites και ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024