Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςHospitality Advisors International: Αναμένεται ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

Hospitality Advisors International: Αναμένεται ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

Ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό αναμένεται για το 2004 σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Hospitality Advisors International ενώ, η πληρότητα των ξενοδοχείων θα κυμανθεί στο […]

Ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό αναμένεται για το 2004 σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της<...> Hospitality Advisors International ενώ, η πληρότητα των ξενοδοχείων θα κυμανθεί στο 64,9% από το 61,8%.

Παρόμοια αποτελέσματα ανακοίνωσε και αντίστοιχη έρευνα που έγινε από την εταιρία συμβούλων Accenture με έδρα το Σικάγο, σύμφωνα με την οποία τα τρία-τέταρτα των ταξιδιωτών από τον κόσμο των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι τα ταξίδια θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα τους προσεχείς έξι μήνες.

Εάν οι τάσεις αυτές αποδειχθούν αληθινές, τότε τα κέρδη των ξενοδοχείων θα αυξηθούν 13,4% το 2004, σύμφωνα με ανάλυση της Hospitality Research Group της PKF Consulting. Τα κέρδη θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, εάν δεν υπήρχαν οι προσφορές μέσω Διαδικτύου.

Η τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία θα σημειώσει μικρή μόνο αύξηση, φθάνοντας στα 96,38 δολάρια (78,88 ευρώ) από τα 93,94 δολάρια εφέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της PKF.

Αντίστοιχη ανάλυση της PricewaterhouseCoopers προβλέπει ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών θα γίνουν στο Λος Αντζελες, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη – αύξηση που θα ξεπερνά το 10% σε καθεμία από τις παραπάνω περιοχές. Όσο για τους πελάτες των ξενοδοχείων, η έρευνα συμπεραίνει ότι οι τιμές αυτές είναι ικανοποιητικές όχι μόνο για τα στελέχη των μεγάλων εταιριών που έχουν ειδικές τιμές, αλλά και για τα αντίστοιχα των μικρών εταιριών.

Μεγάλες εταιρίες, όπως IBM, επωφελούνται από ελκυστικές συμφωνίες τιμολόγησης, σύμφωνα με προσκείμενες πηγές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ξενοδοχεία εμφανίστηκαν πρόθυμα να διατηρήσουν τις τιμές αμετάβλητες από τα εφετινά επίπεδα, προσφέροντας την ίδια στιγμή δωρεάν πρωινό, πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων στο internet και χρήση γυμναστηρίου.

Το internet εκτιμάται ότι αφαιρεί από τα ξενοδοχεία έσοδα ύψους περίπου 1,3 δισ. Δολαρίων, καθώς πολλοί ταξιδιώτες κάνουν κρατήσεις μέσω internet, προκειμένου να επωφεληθούν από προσφορές, σύμφωνα με ανάλυση της PricewaterhouseCoopers. Οι ξενοδοχειακές αλυσίδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τακτική αυτή που ακολουθούν οι ηλεκτρονικοί ταξιδιωτικοί κόμβοι, προσφέροντας φθηνότερες τιμές στις δικές τους ιστοσελίδες.

Παρά τις πιέσεις των τιμών, το 2004 αναμένεται να συνεχίσει την αύξηση των κερδών που άρχισε στο δεύτερο εξάμηνο του 2003. Τα ξενοδοχεία προσθέτουν νέες υπηρεσίες, ενώ αρκετά αρχίζουν να καλύπτουν τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας διετίας στην προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024