Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ ατμοσφαιρική ρύπανση "στο κόκκινο" σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς
Έρευνα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση "στο κόκκινο" σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς

Οι τουρίστες προειδοποιούνται από το World Air Quality Index ότι, εάν ταξιδεύουν σε χώρες που ο δείκτης Air Quality Index είναι πάνω από 151, θα πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που τους καταπονούν, καθώς ο γενικός πληθυσμός τους ίσως έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από τα υφηλά επίπεδα ρύπανσης.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο γνωστό περιοδικό “Nature”, πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίως πρόωρα κάθε χρόνο από την ατμοσφαιρική μόλυνση. Για όσους τουρίστες ενδιαφέρονται για την ποιότητα του αέρα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η Airport Parking and Hotels (APH) δημιούργησε έναν οδηγό συγκρίνοντας τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μερικούς από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.

Οι τουρίστες προειδοποιούνται από το World Air Quality Index ότι, εάν ταξιδεύουν σε χώρες που ο δείκτης Air Quality Index είναι πάνω από 151, θα πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που τους καταπονούν, καθώς ο γενικός πληθυσμός τους ίσως έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από τα υφηλά επίπεδα ρύπανσης.

Η έρευνα συγκρίνει 28 πόλεις σε 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ινδίας, της Ταϊλάνδης και των ΗΠΑ, βασισμένη στον παρόντα δείκτη Air Quality Index (AQI) και τη θερμοκξρασία τους τον Οκτώβριο του 2015. Ο δείκτης Air Quality Index βασίζεται σε ατμοσαφιρικούς ρυπαντές, που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και για το λόγο αυτό οι τουρίστες θα πρεέπι να σχεδιάζουν προσεκτικά τα ταξίδια τους εάν θέλουν να αποφύγουν πόλεις με υψηλό AQI. Οι τουρίστες προειδοποιούνται από το World Air Quality Index ότι, εάν ταξιδεύουν σε χώρες που ο δείκτης Air Quality Index είναι πάνω από 151, θα πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που τους καταπονούν, καθώς ο γενικός πληθυσμός τους ίσως έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από τα υφηλά επίπεδα ρύπανσης.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στη Μ. Ανατολή και την Ασία θα πρεέπι να είναι πιο προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στι Ντουμπάι στα ΗΑΕ και στο Πεκίνο στην Κίνα, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, το Ντουμπάι έχει δείκτη Air Quality Index στα 222, που θεωρείται “πολύ ανθυγιεινό”, και το Πεκίνο δείκτη στα 328, που θεωρείται “επικίνδυνο” για τους ταξιδώτες και το περιβάλλον.

Για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη κεντρική και νότια Αμερική σε πόλεις όπως η Λίμα στο Περού και το Mexico City στην ομώνυμη χώρα, θα πρέπει να σημειώσουν ότι σύμφωνα με την έρευνα και οι δύο πόλεις έχουν δείκτη Air Quality Index “Ικανοποιητικό”, με 91 για το Mexico City και 86 για τη Λίμα.

Ευτυχώς για τους τουρίστες που επισκέπτονται προορισμούς στην Ευρώπη όπως το Παρίσι, η βενετία και η Μαδρίτη, και οι τρεις πόλεις έχουν δείκτη 46 ή και χαμηλότερα, που θεωρείται “καλό” και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί μικρό ή και καθόλου κίνδυνο. Σε αντίθεση, το Άμστερνταμ έχει δείκτη 66 και το Λονδίνο 77, και τα δύο θεωρούμενα ως “ικανοποιητικό” για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η πόλη με τα χαμηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι η Μπαγκόγκ, με δείκτη AQI 18, ακολουθούμενα από την Ουάσινγκτον με δέικτη AQI of 24 και το Σαν Φρανσίσκο και τη Μαδρίτη με 25.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024