Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλη η αύξηση τουριστικών αφίξεων παγκοσμίως το 2007
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Μεγάλη η αύξηση τουριστικών αφίξεων παγκοσμίως το 2007

Με ιδιαίτερα ευοίνες προοπτικές ξεκίνησε το 2007 για τον παγκόσμιο τουρισμό. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 6%, αγγίζοντας τα 252 εκατομμύρια, δηλαδή 15 εκατ. περισσότερες αφίξεις, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού…

Με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές ξεκίνησε το 2007 για τον παγκόσμιο τουρισμό. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 6%, αγγίζοντας τα 252 εκατομμύρια, δηλαδή<...>15 εκατ. περισσότερες αφίξεις, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO World Tourism Barometer).

Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού πέτυχε την μεγαλύτερη αύξηση (+9%), ακολουθούμενη από την Αφρική (+8%), την Μέση Ανατολή (+8%) και την Ευρώπη (+6%). Οι αφίξεις στην Αμερική (+4%), παρά το γεγονός ότι σημείωσαν το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης παγκοσμίως στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2007, είναι ικανοποιητικές, καθώς ξεπέρασαν τις προσδοκίες αύξησης του 2%.

Αν και τα αποτελέσματα αυτά είναι για το πρώτο τετράμηνο του 2007 και ο ρυθμός αύξησης θα είναι μικρότερος στην παραδοσιακά υψηλή περίοδο του Βορείου Ημισφαιρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού είναι πεπεισμένος πως οι προβλέψεις για παγκόσμια αύξηση των τουριστικών αφίξεων κατά 4% θα επιβεβαιωθούν, ξεπερνώντας το οποιοδήποτε αρνητικό συμβάν ενδεχομένως σημειωθεί στο υπόλοιπο του χρόνου.

“Η αύξηση της τουριστικής κίνησης καταδεικνύει την εξέχουσας σημασίας σχέση του τουρισμού με τις κλιματικές αλλαγές και την εξάλειψη της φτώχειας. Η υπεύθυνη και αειφόρα ανάπτυξη στον χώρο του τουρισμού θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην παγκόσμια οικονομία, αλλά η ανάπτυξη αυτή πρέπει να επιτευχθεί με σεβασμό στο περιβάλλον και μικρότερες εκπομπές άνθρακα” ανέφερε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Francesco Frangialli.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024