Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές για να δελεάσουν τους 'μαζεμένους' επιβάτες
Τάσεις

Οι αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές για να δελεάσουν τους 'μαζεμένους' επιβάτες

Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, με περισσότερο από -35% από τα επίπεδα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η η εταιρεία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικά μειωμένους ναύλους για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ταξιδιώτες.

Η ανάλυση των αεροπορικών ναύλων από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) για τους τέσσερις μεγάλους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης -Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία- αποκαλύπτει ότι τον Αύγουστο η πλειονότητα των δρομολογίων είχε τιμή -15% από αυτή που είχε την ίδια περιοδο πέρυσι.

Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, με περισσότερο από -35% από τα επίπεδα του περασμένου έτους. Άλλες ελκυστικές προσφορές, με έκπτωση περίπου -25%, ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ισπανία και Ιταλία, από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και από την Ολλανδία στην Ισπανία.

Ο Olivier Ponti, VP, Insights στην ForwardKeys, σχολίασε: “Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη αγορά για τις αεροπορικές εταιρείες, με τη ζήτηση να είναι μικρότερη από το 1/5 από ό,τι ήταν πέρυσι τέτοια εποχή. Οι αεροπορικές εταιρείες ανταποκρίνονται με τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, μειώνοντας τη χωρητικότητα και προσφέροντας τιμές προσφοράς για να προσελκύσουν ταξιδιώτες, χωρίς όμως να έχουν κανέναν έλεγχο πάνω στην εξέλιξη των πολιτικών κατά της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, που επηρεάζουν έντονα τις κρατήσεις. Το αποτέλεσμα των ελκυστικών τιμών θα παραμείνει επομένως περιορισμένο, ιδίως δεδομένου ότι πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι τα σχέδιά τους θα διαταραχθούν και ότι τυχόν χρήματα που δαπανώνται για αεροπορικά εισιτήρια ενδέχεται να μην επιστραφούν αμέσως, σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης τους. Η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση του κόσμου και πάλι στις πτήσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024