Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι ταξιδιώτες αποζητούν τη online δικτύωση
Τάσεις

Οι ταξιδιώτες αποζητούν τη online δικτύωση

Η έλλειψη του Internet αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ταξιδιώτες. Η σύνδεση με το διαδίκτυο βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται μεγαλύτερη οικιότητα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ η επικοινωνία με την οικογένεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώνουν όταν βρίσκονται μακριά.

Παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 10.000 ταξιδιώτες της ξενοδοχειακής αλυσίδας InterContinental Hotels Group κατέδειξε ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα των τουριστών είναι η επικοινωνία με τους δικούς τους. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το σπίτι, εκτός να πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με δωρεάν σύνδεση στο Internet, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αφού η επικοινωνία μέσω διαδικτύου με την οικογένεια και τους φίλους είναι αυτό που επιθυμούν περισσότερο.

Η έλλειψη διαδικτύου είναι για τους ταξιδιώτες η μεγαλύτερη ανησυχία σε ποσοστό 40%. Το επόμενο θέμα που τους απασχολεί περισσότερο είναι η δυσκολία μετακίνησης με ποσοστό 26% και τέλος το ποσοστό θορύβου στην τοποθεσία που έχουν διαλέξει, με 24%.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 10.000 άτομα που ταξιδεύουν για δουλειά διεθνώς, με σκοπό η IHG να αντιληφθεί τις ανάγκες και προτεραιότητές τους, καθώς  είναι το πρώτο και μοναδικό, παγκοσμίως, ξενοδοχείο που παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Intεrnet σε όλους τους πελάτες του. Αυτή η νέα παροχή ξεκίνησε μόνο για τα μέλη του Elite στις αρχές του Ιουλίου και θα συνεχιστεί για όλους τους πελάτες από το 2014, είτε μένουν στο ξενοδοχείο, είτε επισκέπτονται τα ξενοδοχεία μόνο για έναν καφέ ή μία συνάντηση.

Άλλα ευρήματα ΠΟΥ υπογραμμίζουν τη σημασία της πρόσβασης στο Internet είναι:

  • Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Διαδίκτυο ήταν η πιο σημαντική πρόσθετη εγκατάσταση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, πάνω από την τηλεόραση (17%), το μπάνιο (5%), το ψυγείο (3%) και το μίνι μπαρ (1%).
  • Η σύνδεση στο Internet στο δωμάτιό τους, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πραγμάτων που βοηθούν τους ταξιδιώτες να αισθάνονται περισσότερο στο σπίτι τους με 31%, πάνω από την εξερεύνηση του περιβάλλοντος (25%), ενός ντους με ζεστό νερό (14%) ή ακόμη και τακτοποιώντας τα πράγματά τους, από τη βαλίτσα στο δωμάτιο (13%).
  • Σχεδόν τα 2/3 (64%) ανέφεραν ότι θα προτιμούσαν να επικοινωνούν με τους δικούς τους μέσω διαδικτύου αντί να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο.
  • Πάνω από το μισό όσον ήταν γονείς (53%) δήλωσαν ότι η σύνδεση με την οικογένεια στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούν από το άγχος στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας.
  • Ποσοστό 89% δήλωσε ότι το δωρεάν Internet θα τους ικανοποιούσε περισσότερο, όταν ταξιδεύουν μακριά από το σπίτι για επαγγελματικούς λόγους.
  • Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (65%), θα ήταν πολύ δυσαρεστημένοι εάν δεν είχαν τρόπο σύνδεσης με τους αγαπημένους τους στο σπίτι.

Η ειδική σε θέματα ανθρώπινων σχέσεων Jenni Trent Hughes εξηγεί: “Το να ακούσει μια φωνή στο τηλέφωνο δεν είναι πλέον αρκετό για τον ταξιδιώτη του 21ου αιώνα. Χρειαζόμαστε την άνεση του να μπορούμε και να βλέπουμε τους αγαπημένους μας. Να δούμε τα χαμόγελα των παιδιών μας όταν τους διαβάζουμε παραμύθια στο κρεβάτι μέσω Skype, να κοιτάξουμε τους συντρόφους μας στα μάτια όταν τους λέμε πόσο πολύ μας λείπουν, ενώ ταυτόχρονα κρατάμε επαφή με όλες τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις μέσω Social Media και emails.

Πιστεύουμε τώρα ότι διαμένοντας μακριά από το σπίτι, η σύνδεση με ελάχιστο κόπο και μέγιστη ευκολία με αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των ανθρώπινων σχέσεων. Όταν δεν πληρούνται οι προσδοκίες αυτές, αισθανόμαστε ανήσυχοι και απογοητευμένοι. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα πολλοί από εμάς δεν μπορούν να χαλαρώσουν έως ότου κάνουν με ασφάλεια check-in και συνδεθούν online”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024