Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤο 83% των Βρετανών θα δεχόντουσαν ευχαρίστως ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας ώστε να ταξιδέψουν
Έρευνα

Το 83% των Βρετανών θα δεχόντουσαν ευχαρίστως ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας ώστε να ταξιδέψουν

Πάνω από τους μισούς (59%) των συμμετεχόντων σε έρευνα στο Ην. Βασίλειο δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να μεταφέρουν ψηφιακά πληροφορίες για την υγεία τους (αποτελέσματα τεστ COVID-19 και απόδειξη εμβολιασμού), εάν αυτό τους επέτρεπε να ταξιδέψουν ξανά.

Ο ΟΤΑ Skyscanner εδωσε στη δημοσιότητα μια νέα έρευνα, που αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανοιχτοί στη μεταφορά ψηφιακών πληροφοριών για την υγεία τους, εάν αυτή τους επιτρέπει να ταξιδεύουν διεθνώς.

Η νέα έρευνα, που διεξήχθη από τον Skyscanner και την OnePoll, ρίχνει επίσης φως στην αντίληψη των ταξιδιωτών σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα εμβόλια στη διευκόλυνση των μελλοντικών ταξιδιών:

  • Όταν ρωτήθηκαν τι θα έδινε στους ταξιδιώτες την αυτοπεποίθηση να κάνουν ένα διεθνές ταξίδι, ο εμβολιασμός βρέθηκε στην υψηλότερη θέση (59%)
  • Πάνω από το 1/3 των συμμετεχόντων (35%) θα ήταν πιο σίγουροι για το ταξίδι τους εάν ο προορισμός ή ο τόπος που σχεδίαζαν να επισκεφθούν απαιτούσε να εμβολιαστούν όλοι οι ταξιδιώτες ή/και οι επισκέπτες.
  • Ένας στους τρεις συμμετέχοντες (34%) δήλωσε ότι θα αισθανόταν πιο σίγουρος για τα ταξίδια εάν η αεροπορική εταιρεία τους είχε εφαρμόσει ένα πρόγραμμα υγειονομικού πιστοποιητικού, απαιτώντας από τους επιβάτες να αποδείξουν ότι είναι αρνητικοί σε τεστ.

Τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτονται καθώς η αυξανόμενη ζήτηση δείχνει την πρόθεση να ξεκινήσει ξανά ο προγραμματισμός των ταξιδιών. Μετά την τελευταία ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τον “οδικό χάρτη” εκτός lockdown, συμπεριλαμβανομένων της νωρίτερα δυνατής ημερομηνίας για την αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών. Το Skyscanner σημείωσε αύξηση των κρατήσεων άνω του 69% την ημέρα μετά την ομιλια του Βρετανού πρωθυπουργού τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Ο Hugh Aitken, VP Flights στον Skyscanner σχολιάζει: “Με την ανάπτυξη των εμβολιασμών και τις ειδήσεις για έναν ‘οδικό χάρτη’ εκτός lockdown που ανανεώνει τις διεθνείς ταξιδιωτικές ελπίδες, το ερώτημα τώρα είναι το πως επιστρέφουμε στα ταξίδια με ασφάλεια, εφόσον αυτό είναι δυνατό. Ενώ είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας θα γίνει παγκόσμιος κανόνας, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και πάροχοι έχουν ήδη αρχίσει να εισάγουν εφαρμογές που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ‘ανεβάζουν’ και να αποθηκεύουν τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19. Από την αρχή της πανδημίας, οι ταξιδιώτες έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να αντιδράσουν και να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις, προκειμένου να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Η ανέπαφη τεχνολογία, όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, που προωθεί πρωτίστως την ασφάλεια, είναι σαφώς κάτι που οι ταξιδιώτες θα ήταν έτοιμοι να αγκαλιάσουν.

Ενώ πρέπει να γίνουν περισσότερα για να οικοδομήσουμε μια κοινή κατανόηση για τους καταναλωτές σχετικά με το τι ειναι τα πιστοποιητικά υγείας και πως λειτουργούν, αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε από τους ταξιδιώτες να προσεγγίσουν νέα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τα αεροπορικά ταξίδια με τον ίδιο τρόπο όπως έχουν το παρελθόν, προσαρμοζόμενοι σε λογικές απαιτήσεις, που θα καθιστήσουν δυνατό το εύκολο, ασφαλές και απρόσκοπτο ταξίδι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024