Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Τόκιο η καλύτερη πόλη για τον διεθνή τουρίστα
TripAdvisor World City Survey

Το Τόκιο η καλύτερη πόλη για τον διεθνή τουρίστα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του TripAdvisor, η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην πρώτη θέση ως ιδανικός προορισμός για ψώνια, αν και οι τουρίστες που την επισκέφθηκαν δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την κατάσταση καθαριότητας της πόλης.

Δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Tripadvisor ανακήρυξη το Τόκιο καλύτερη πόλη για τον τουρίστα, καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση στις κατηγορίες για τις καλύτερες υπηρεσίες ταξί, τους πιο φιλικούς οδηγούς ταξί, τα καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους πιο καθαρούς δρόμους, αλλά και τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 75.000 ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν 40 πόλεις κατά τη διάρκεια του 2012 και ανάρτησαν στην ιστοσελίδα κριτική για ξενοδοχείο, εστιατόριο ή αξιοθέατο.

Η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην πρώτη θέση ως ιδανικός προορισμός για ψώνια, αν και οι τουριίστες που την επισκέφθηκαν δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την κατάσταση καθαριότητας της πόλης, που κατέλαβε μόλις την 28η θέση στη σχετική κατάταξη. Παρόλα, αυτά, οι ερωτηθέντες κατέληξαν ότι η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη που αξίζει τα χρήματα που θα δαπανήσει κανείς για να την επισκεφθεί. “Η παγκόσμια φήμη της Νέας Υόρκης ως Μέκκας για ψώνια ενισχύθηκε από τις απόψεις της κοινότητας του TripAdvisor σε όλον τον κόσμο”, δήλωσε η Brook Ferencsik, διευθύντρια επικοινωνίας της TripAdvisor. “Αν και οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν το ‘Big Apple’ ότι υπολείπεται σε αξία, οι συνειδητοποιημένοι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν πληθώρα οκονομικών επιλογών σε περισσότερα από 430 ξενοδοχεία, 1.800 αξιοθέατα και 7.700 εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, τα οποία βρίσκονται στο TripAdvisor”.

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας “Καλύτερη πόλη για ψώνια” βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, και στην τρίτη το Ντουμπάι.

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το χαρακτηρίστηκε από τους επισκέπτες του ακριβό και βρώμικο και οι Λονδρέζοι καθόλου φιλικοί προς τον τουρίστα της πόλης τους. Η αρτιότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς βρίσκεται στη 17η θέση της σχετικής κατάταξης, ενώ η ασφάλεια στην 28η. Επιπλέον, η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 35η θέση της σχετικής κατηγορίας “Best value for money”.

Στην κατηγορία “Φιλικότεροι ντόπιοι”, την πρώτη θέση έχει καταλάβει το Κανκούν του Μεξικού, τη δεύτερη το Τόκιο και στην τρίτη θέση η Λισαβόνα. Αντιθέτως, στην κατηγορία “Λιγότερο φιλικοί ντόπιοι” την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μόσχα, τη δεύτερη το Λονδίνο και την τρίτη το Χονγκ Κονγκ. Λιγότερο φιλικοί είναι οι οδηγοί ταξί στη Μόσχα, ενώ σε αυτή την κατηγορία τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Πεκίνο και την τρίτη οι Βρυξέλλες.

Overall Top Performers:

Category

First place

Second place

Third place

Friendliest locals

Cancun

Tokyo

Lisbon

Friendliest taxi drivers

Tokyo

Cancun

Singapore

Best taxi services

Tokyo

Singapore

Dubai

Cleanest streets

Tokyo

Singapore

Zurich

Ease of getting around

Zurich

Vienna

Singapore

Best public transport

Tokyo

Zurich

Munich

Best value for money

Lisbon

Budapest

Bangkok

Best for shopping

New York City

Bangkok

Dubai

Safest city

Tokyo

Singapore

Dubrovnik

Overall Low Rankers:

Category

Last place

Second last

Third last

Friendliest locals

Moscow

London

Hong Kong

Friendliest taxi drivers

Moscow

Beijing

Brussels

Best taxi services

Moscow

Beijing

Kuala Lumpur

Cleanest streets

Mumbai

Marrakech

Punta Cana

Ease of getting around

Mumbai

Punta Cana

Moscow

Best public transport

Hanoi

Sharm el Sheikh

Marrakech

Best value for money

Oslo

Moscow

Zurich

Best for shopping

Moscow

Oslo

Punta Cana

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024