Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTrivago: Η Ίος διαθέτει τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στη Μεσόγειο
Προορισμός

Trivago: Η Ίος διαθέτει τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στη Μεσόγειο

Τα ελληνικά νησιά αναμφισβήτητα διαθέτουν τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία, με την Ίο, την Ύδρα και τη Φολέγανδρο να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας Trivago Mediterranean Island Reputation Ranking 2015, ενώ άλλα τέσσερα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Η Ίος στην Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει τα ξενοδοχεία με την καλύτερη βαθμολογία στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον δείκτη Mediterranean Island Reputation Ranking 2015, που δημοσιεύει σε ετήσια βάση η ιστοσελίδα αναζήτησης ξενοδοχείων trivago.co.uk.

Ο συγκεκριμένος δείκτης κατατάσσει τα νησιά της Μεσογείου, σύμφωνα με τη φήμη των ξενοδοχείων τους, βάσει πάνω από 140 εκατ. αναφορών για ξενοδοχεία και βαθμολογιών που συγκεντρώνονται από πάερισσότερα από 200 sites κρατήσεων παγκοσμίως.

Top10 Πιο Δημοφιλών Νησιών της Μεσογείου



1

Ίος (Ελλάδα)

86.22%

2

Ύδρα (Ελλάδα)

85.11%

3

Φολέγανδρος (Ελλάδα)

85.03%

4

Capri (Ιταλία)

84.95%

5

Σαντορίνη (Ελλάδα)

84.66%

6

Μύκονος (Ελλάδα)

84.38%

7

Νάξος (Ελλάδα)

84.33%

8

Πάρος (Ελλάδα)

84.31%

9

Lipari (Ιταλία)

84.18%

10

Madeira (Πορτογαλία)

83.76%

Τα ελληνικά νησιά αναμφισβήτητα διαθέτουν τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία, με την Ίο, την Ύδρα και τη Φολέγανδρο να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας Trivago Mediterranean Island Reputation Ranking 2015, ενώ άλλα τέσσερα νησιά βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται νησιά με τουλάχιστον 50 ξενοδοχεία και ξενοδοχεία που έχουν λάβει  τουλάχιστον 50 κριτικές. Τα σχόλια λήφθησαν από διαμονές σε ξενοδοχεία το διάστημα μεταξύ της 1ης Απριλίου και της 30ής Σεπτεμβρίου 2014, για να δώσουν μια ακριβή εικόνα ολόκληρης της καλοκαιρινής περιόδου. Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης εστιάζει σε προορισμούς της Μεσογείου, συμπεριλήφθηκαν και τα πορτογαλικά νησιά, δεδομένου ότι βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος και είναι εξίσου δημοφιλής προορισμός μεταξύ των τουριστών.

Τα ελληνικά νησιά διαθέτουν αναμφίβολα βάσει, τυο καταλόγου, τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία, με την Ίο, την Ύδρα και τη Φολέγανδρο να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ άλλα τέσσερα ελληνική νησιά βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, συμπεριλαμβανομένης της ολοένα και πιο δημοφιλούς Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Η Ιταλία είχε επίσης καλή πορεία στον κατάλογο, με τους προορισμούς Capri και Lipari στις θέσεις τέσσερα και εννέα, αντίστοιχα. Η Μαδέρα (Πορτογαλία) ολοκληρώνει η πρώτη δεκάδα.

Η Denise Bartlett, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων για το Ην. Βασίλειο της trivago σχολιάζει: “Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι τα λίγα σε αριθμό ισπανικά νησιά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 30 πιο δημοφιλών προορισμών, καθώς αποτελούν διαρκής επιλογή από τους Βρετανούς τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μόνο τέσσερα ισπανικά νησιά κατατάσσονται στη λίστα, με την πλειοψηφία τους στις τελευταίες θέσεις. Τρία από αυτά αποτελούν μέρος των Καναρίων Νήσων (La Gomera, Gran Canaria και Lanzarote), ενώ η Formentera είναι το μόνο νησί των Βαλεαρίδων που έχει καταταχθεί. Αυτό υποδηλώνει ότι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, αν και δημοφιλής προορισμός, δεν έχουν εξίσου ξενοδοχεία με υψηλή βαθμολογία.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τα πιο γνωστά ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος διαθέτουν ξενοδοχεία σε χαμηλότερη σειρά κατάταξης από ό,τι ξενοδοχεία σε μικρότερα νησιά, όπως η Ίος, η Ύδρα και η Φολέγανδρος για παράδειγμα. Με αυτή την έννοια, η κατάταξη βάσει φήμης δεν αναδεικνύει μόνο τα νησιά με τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία με υψηλή βαθμολογία, αλλά παρουσιάζει στον ταξιδιώτη ορισμένες ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις από τις τυπικές διακοπές σε μεγάλα καλοκαιρινά θέρετρα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024