Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒασίλης Κικίλιας: Αυξημένες οι αφίξεις και οι εισπράξεις σε πολλές περιοχές της χώρας συγκριτικά με το 2019
Αμερικανική Αγορά

Βασίλης Κικίλιας: Αυξημένες οι αφίξεις και οι εισπράξεις σε πολλές περιοχές της χώρας συγκριτικά με το 2019

Οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών έχουν αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με το 2019 ως αποτέλεσμα των ισχυρών σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ, τις οποίες επισφράγισε ο Πρωθυπουργός με το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον.

«Επιβεβαιώνεται ότι φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. Δεν μπορώ πλέον να κρύψω τα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι τόσο οι αφίξεις όσο και οι εισπράξεις από τον τουρισμό είναι αυξημένες σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμα και σε σχέση με το 2019» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία και επαναλαμβάνοντας ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».

Ο Υπουργός τόνισε ότι οι επιτυχίες στον τουρισμό προϋποθέτουν πολύ σκληρή δουλειά το χειμώνα, η οποία έγινε και οι αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν τώρα καρπούς, ενώ ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του κλάδου για τις ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Αναφορικά με τις αφίξεις Αμερικανών τουριστών οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με το 2019, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα των ισχυρών σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ, τις οποίες επισφράγισε ο Πρωθυπουργός με το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, αλλά και συγκεκριμένης στρατηγικής που επέφερε τη συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η μεγάλη προσέλευση Αμερικανών ταξιδιωτών αλλά και οι επαφές που έγιναν με τις αγορές στις χώρες των Βαλκανίων- με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι φέτος νούμερο 1 προορισμός για τους Ρουμάνους και τους Σέρβους τουρίστες- αντιστάθμισαν τις απώλειες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως από τη μεγάλη αγορά της Κίνας που παραμένει κλειστή λόγω της πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θάσος η οποία είναι γεμάτη με Ρουμάνους ταξιδιώτες, ενώ η πληρότητα στο νησί το Πάσχα ήταν στο 90% και τώρα στο 100%.

Αναφορικά με την ανάκαμψη του τουρισμού στην Αττική και στην Αθήνα, ο Υπουργός τόνισε ότι αποτέλεσε το κύριο στοίχημα της πολιτικής που αναπτύχθηκε καθώς «η Αττική και η πρωτεύουσα αφορά το μισό ΑΕΠ της χώρας και από το 2008 έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με επεισόδια σε πορείες, μετά με τα μνημόνια, με τους “αγανακτισμένους”. Η εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τις επενδύσεις που γίνονται, αλλά και του κέντρου της πόλης με όλα τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να είναι γεμάτα, είναι πράγματι εντυπωσιακή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023
23/11/2023
22/11/2023
21/11/2023