Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑντίδραση της ΕΕ στις οικονομικές συνέπειες της έκρηξης του ηφαιστείου της Ισλανδίας
Σύσταση ομάδας για την αξιολόγηση των επιπτώσεων

Αντίδραση της ΕΕ στις οικονομικές συνέπειες της έκρηξης του ηφαιστείου της Ισλανδίας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής M. Barroso αποφάσισε να συστήσει μια ad-hoc ομάδα για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της κατάστασης που δημιουργήθηκε από το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας για τον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών και της οικονομίας γενικότερα. Ο πρόεδρος επιθυμεί να διασφαλίσει ότι η ΕΕ διαθέτει τη…

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής M. Barroso αποφάσισε να συστήσει μια ad-hoc ομάδα για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της κατάστασης που δημιουργήθηκε από το σύννεφο της ηφαιστειακής<...> τέφρας για τον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών και της οικονομίας γενικότερα. Ο πρόεδρος επιθυμεί να διασφαλίσει ότι η ΕΕ διαθέτει τη σωστή αναλυτική δυνατότητα να είναι σε θέση να απαντά καταλλήλως, εάν χρειάζεται, και ότι, οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται σε όλη την ΕΕ, ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές συνέπειες της κατάστασης αυτής, είναι σωστά συντονισμένα.

Ο πρόεδρος Barroso ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Kallas, υπεύθυνο για τις Μεταφορές, να ηγηθεί αυτής της εργασίας, επικουρούμενο από τον αντιπρόεδρο Almunia (Ανταγωνισμός και Κρατικές Ενισχύσεις) και τον Επίτροπο Rehn (Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων). Έχει επίσης ζητήσει από τον Kallas να συνεργάζεται στενά με την ισπανική προεδρία του Συμβουλίου Μεταφορών, με στόχο την καθιέρωση κατάλληλων επαφών μεταξύ των κρατών-μελών και κυρίως την εξέταση για έκτακτη συνεδρίαση (ή τηλεδιάσκεψη) του Συμβουλίου Μεταφορών.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με το Eurocontrol και τις αρμόδιες εθνικές αρχές για την ανάπτυξη στον εναέριο χώρο και τις αποφάσεις για την αναστολή των πτήσεων, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών.

Ο πρόεδρος Barroso δήλωσε: “Το σύννεφο της ηφαιστειακής στάχτης έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο Kallas να συντονίσει την απάντηση της Επιτροπής και την πλήρη αξιολόγηση των επιπτώσεων της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την κατάσταση για την οικονομία και τη βιομηχανία των αεροπορικών ταξιδιών ειδικότερα. Είναι σημαντικό ότι όλα τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, να συντονίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024