Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΓ. Γαβρήλος – Κ. Βέττα: Οι αρμόδιοι υπουργοί γυρνούν την πλάτη στους εργαζόμενους του επισιτισμού – τουρισμού
Εργαζόμενοι

Γ. Γαβρήλος – Κ. Βέττα: Οι αρμόδιοι υπουργοί γυρνούν την πλάτη στους εργαζόμενους του επισιτισμού – τουρισμού

Οι υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού αντιμετωπίζουν με γενικότητες τις προκλήσεις της νέας τουριστικής περιόδου, αγνοώντας τις ανάγκες των εργαζομένων.

Με ευχές και γενικολογίες καλωσόρισαν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν η υπουργός Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου και η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο χθεσινής τους συνάντησης. Ως “άβουλες” και αναρμόδιες ευχήθηκαν αόριστα στους εργαζόμενους να αποκτήσουν μερίδιο στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία και να προστατεύονται τα δικαιώματά τους, από κάποιο μάλλον αόρατο χέρι!, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, μέσω των βουλευτών κ.κ. Γ. Γαβρήλο, και Κ. Βέττα.

“Την ίδια ώρα δε, τα αρμόδια υπουργεία αρνούνται, έως σήμερα, να συναντήσουν τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, αλλά με χαρά διατυμπανίζουν τις συναντήσεις τους με εργοδοτικούς φορείς.

Σε μια χώρα όπου ο πληθωρισμός τροφίμων και το κόστος ζωής έχουν γονατίσει τους εργαζόμενους, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού απορροφάται όλη από την κρίση ακρίβειας.

Σε μια αγορά εργασίας που επικρατούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι χαμηλοί μισθοί και οι εργαζόμενοι- λάστιχο. Σε μια εργασιακή πραγματικότητα που έχει γίνει ζούγκλα για τους μισθωτούς, εξαιτίας των αντεργατικών Νόμων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Που εργασιακά δικαιώματα χρόνων, εντός της τελευταίας πενταετίας, έχουν καταργηθεί με βάναυσο τρόπο και που οι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι ελλιπείς έως ανύπαρκτοι, οι αρμόδιοι υπουργοί νίπτουν τας χείρας τους για τις συνθήκες εργασίας των εποχικά εργαζομένων.

Αρνούνται να προκρίνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ως το κύριο εργαλείο για την διαμόρφωση του ύψους των μισθών, όπως πχ. συμβαίνει με την Κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που έχει τεθεί σε ισχύ ως γενικώς υποχρεωτική και προβλέπει αμοιβές πολύ μεγαλύτερες από τον κατώτατο μισθό.

Αρνούνται να μας πουν γιατί δεν επαναφέρουν τη λειτουργία του ΣΕΠΕ για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων και γιατί δεν προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Αρνούνται να πουν πότε θα καταργήσουν τους Νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη που έχουν απορρυθμίσει την αγορά και έχουν χειροτερέψει την θέση των εργαζομένων, συνεχίζοντας έτσι να εμπαίζουν τον κόσμο της εργασίας.

Η νέα τουριστική σεζόν ξεκινάει, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε χειρότερη θέση εξαιτίας των άδικων και εξοντωτικών πολιτικών της ΝΔ και την κοινωνία καθημερινά να ζει με τον φόβο της φτωχοποίησης και το άγχος της επιβίωσης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024