Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Νοτοπούλου: Ο συνεδριακός τουρισμός στο επίκεντρο των εναλλακτικών μορφών
Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Ο συνεδριακός τουρισμός στο επίκεντρο των εναλλακτικών μορφών

Ο χαιρετισμός της τομεάρχη Τουρισμού στο 12ο Πανελληνιο Συνέδριο HAPCO & DES.

Στην ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για τις εκθέσεις και τα συνέδρια, σε συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς για την εφαρμογή  μιας ενιαίας στρατηγικής για την προώθηση και προβολή τους διεθνώς, αναφέρθηκε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου χαιρετίζοντας τις εργασίες του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του HAPCO & DES.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως η σύνδεση του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού με τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού, η αναβάθμιση των υποδομών και η εξασφάλιση προσβασιμότητας και παροχών στους συνεδριακούς προορισμούς, η προετοιμασία των τουριστικών επιχειρήσεων για το ψηφιακό μέλλον με την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, η κατασκευή  ενός σύγχρονου μεγάλου συνεδριακού κέντρου, η στήριξη των επιχειρήσεων στη διεκδίκηση των συνεδρίων, η εκπαίδευση και κατάρτιση των  εργαζομένων που αναβαθμίζει και διαφοροποιεί το τουριστικό προϊόν ενώ εξασφαλίζει μία επιτυχημένη, ανταγωνιστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προβλέψει τη δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων και Διοργανωτών Συνεδρίων στο Υπουργείο Τουρισμού, δυστυχώς όμως, το Μητρώο αυτό, αδικαιολόγητα, δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα σε λειτουργία.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε ακόμη πως ο επαγγελματικός συνεδριακός τουρισμός δεν προβάλλεται επαρκώς.

Αναφερόμενη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως με σεβασμό στα θύματα και στην αλήθεια, πρέπει να έρθουν όλα στο φως, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κάνουμε τα πάντα για να μη συμβεί ξανά τέτοια τραγωδία. Όπως δήλωσε, το τρένο, είναι το μέσο για τη βιωσιμότητα των μεταφορών και της οικονομίας και πως πρέπει να δεσμευτούμε στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών δικτύων, συμπληρώνοντας πως τουρισμός σημαίνει ασφάλεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024