Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥλοποίηση έργων στον αιγιαλό, παραλία, θάλασσα ή στη χερσαία ζώνη των ελληνικών νησιών
Εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής στα νησιά

Υλοποίηση έργων στον αιγιαλό, παραλία, θάλασσα ή στη χερσαία ζώνη των ελληνικών νησιών

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής θα τοποθετηθούν επί μελετών που θα αφορούν στην υλοποίηση έργων στον αιγιαλό, παραλία, θάλασσα ή και στη χερσαία ζώνη των ελληνικών νήσων.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, εκτιμούν με θετικό τρόπο κάθε προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχουν προτάσεις από τους ΟΤΑ και άλλους φορείς της χώρας, εφόσον τίθενται ενώπιον των διοικητικών οργάνων. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για την εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για τα ελληνικά νησιά και για την ενσωμάτωση στα επιχειρησιακά προγράμματα προτάσεων των Δήμων.

Μάλιστα, ο υφυπουργός τονίζει ότι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής θα τοποθετηθούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, επί μελετών που θα τους αποσταλούν και αφορούν στην υλοποίηση έργων στον αιγιαλό, παραλία, θάλασσα ή και στη χερσαία ζώνη των ελληνικών νήσων.

Όπως, εξάλλου, αναφέρει ο υφυπουργός, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής επιδιώκει και προωθεί την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των προγραμματισμένων λιμενικών έργων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες εκτέλεσής τους, καθώς και της εκπόνησης σχετικών μελετών βελτίωσης-αναβάθμισης-εκσυγχρονισμού των λιμένων της χώρας. Ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει, ωστόσο, ότι η Γενική Γραμματεία, από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν έχει αρμοδιότητα εκτέλεσης δημοσίων έργων, τα οποία εκτελούνται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή αντίστοιχες αποκεντρωμένες υπηρεσίες (περιφέρεια), καθώς και από τους Οργανισμούς Λιμένων ή τα Λιμενικά Ταμεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ κ. Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι το τέως υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας είχε επιλέξει νησιά “πιλότους” (σ.σ. Λειψοί, Ψαρά, Σύρος, Ζάκυνθος και Λήμνος) για την εφαρμογή προτεραιοτήτων εθνικής στρατηγικής, ζητώντας από τους αντίστοιχους ΟΤΑ να καταθέσουν προτάσεις για αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024