Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς23 νέα Συνδεδεμένα Μέλη απέκτησε τον Ιούνιο ο WTO

23 νέα Συνδεδεμένα Μέλη απέκτησε τον Ιούνιο ο WTO

Συνδεδεμένα Μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO) έγιναν τον περασμένο μήνα, Ιούνιο, 23 επιχειρήσεις και ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων Meeting Professionals International (MPI), σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού…

Συνδεδεμένα Μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO) έγιναν τον περασμένο μήνα, Ιούνιο,<...>23 επιχειρήσεις και ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων Meeting Professionals International (MPI), σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Τα έντεκα νέα μέλη, που έγιναν δεκτά από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού είναι από την Ευρώπη, επτά από την Αμερική, δύο από την Αφρική, ένα από την Ασία και ένα από τη Μέση Ανατολή.

“Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των μελών αποδεικνύει το γεγονός πως ο ιδιωτικός τομέας αναγνωρίζει την δύναμη της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα” δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος των Συνδεδεμένων Μελών του WTO, κ. Antonio de la Morena. “Αποδεικνύεται ακόμη” πρόσθεσε “ο ηγετικός χαρακτήρας του Οργανισμού στα θέματα παγκόσμιου τουρισμού, όχι μόνο από την πλευρά των ανεξάρτητων κρατών, επιπλέον πέντε από τα οποία έγιναν μέλη αυτό το χρόνο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα”. “Η ενίσχυση της εκπροσώπησης του ιδιωτικού τομέα αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Οργανισμού” κατέληξε ο κ. de la Morena, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ένταξη πολλών εταιριών επικοινωνίας στην οικογένεια του WTO. Οι τρεις τελευταίες μάλιστα εταιρίες, είναι οι TTG Italia, Istituto Cooperazione Economica Internazionale (ICEI) και το Πανεπιστήμιο του Molise.

`Αλλα μέλη από την Ευρώπη είναι τα ακόλουθα: European Cities Tourism, Tourism Promotion Services (Serena Hotels) και το Aga Khan Fund for Economic Development από τη Γαλλία, η Travel Media Applications, που ειδικεύεται στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας και εκδίδει τις ηλεκτρονικές εφημερίδες TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International, που ασχολούνται με τον τουρισμό, το Turiba School of Business Administration (Λετονία), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Izmir (Τουρκία), η εταιρία Route Development Centre, που ασχολείται με υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών (Βρετανία), και η Δανική Ένωση HORESTA, που εκπροσωπεί τον ξενοδοχειακό, επισιτιστικό και τουριστικό κλάδο της χώρας.

Ακόμα ένα νέο μέλος είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education – FEE), το οποίο διαχειρίζεται την καμπάνια των γαλάζιων σημαιών για τις ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης και υποστηρίζει την προστασία της φύσης στην Ευρώπη, αλλά και στις άλλες ηπείρους.

Από την Αμερική τα νέα μέλη είναι: η διοργανώτρια εταιρία εκθέσεων Expo Mundial de Turismo και η διαχειρίστρια εταιρία πάρκων αναψυχής και διαμονής Grupo Xcarret (Μεξικό), η Επιτροπή Τουρισμού της Νεβάδα και η οργανώτρια εταιρία εκδηλώσεων World Tourism Consultancy (ΗΠΑ), το Tourism Industry Corporation του Κεμπέκ (Καναδά), το Northeast Tourism Integration Foundation (Βραζιλία) και η εταιρία Proexport (Κολομβία), που ειδικεύεται στην διεθνή τουριστική προώθηση της χώρας.

Τα νέα μέλη από την Αφρική είναι το Tourist Board της Κένυας και το ταξιδιωτικό γραφείο Tabasheer (Σουδάν), από τη Μέση Ανατολή η εταιρία Middle East Automobile and Tourism Club (Σαουδική Αραβία) και από την Ασία το National Cultural Centres Trust της Παπάγια (Νέα Γουινέα).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Οργανισμού στο Nessebar της Βουλγαρίας, το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης ανεπίσημα τη στρατηγική του WTO για τα νέα Συνδεδεμένα Μέλη στο διάστημα 2005-2007, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνδεδεμένων Μελών, κ. Andre Vallerand, που εκπροσωπεί το Tourisme Montreal.

Μάλιστα, ο κ. Vallerand ανακοίνωσε την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Επιτροπής στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στη Σενεγάλη. Ενώ, υποψηφιότητα θα θέσει και ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Carlos Vogeler.

Μέχρι σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού έχει περισσότερα από 300 Συνδεδεμένα Μέλη, τα οποία απαρτίζουν τα τρία Συμβούλια του Οργανισμού: το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Εκπαίδευσης και το Συμβούλιο Προορισμού. Ενώ, μέχρι τα τέλη του 2007, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο, υπολογίζεται ο αριθμός των μελών να αγγίξει τα 500.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024