Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ ναυτιλιακή εταιρία P&O μειώνει κατά 1.200 τις θέσεις εργασίας της

Η ναυτιλιακή εταιρία P&O μειώνει κατά 1.200 τις θέσεις εργασίας της

Η ναυτιλιακή εταιρία P&O Ferries ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας, καθώς μειώνει το μέγεθος του στόλου της, σταματάει τα 4 από τα 13 δρομολόγια της, και παροπλίζει […]

Η ναυτιλιακή εταιρία P&O Ferries ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας, καθώς μειώνει το μέγεθος του στόλου της<...>, σταματάει τα 4 από τα 13 δρομολόγια της, και παροπλίζει 2 σκάφη της.

Η εταιρία δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και το Eurotunnel, ενώ οι τελευταίες αυξήσεις στους δασμούς του Γαλλικού καπνού αναπόφευκτα οδήγησαν και στη μείωση του αριθμού των Βρετανών ταξιδιωτών στις λεγόμενες “booze cruises”.

Το BBC αναφέρει ότι αυτές οι αλλαγές είναι το αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης, στην οποία αποφάσισε να προβεί η εταιρία μετά την διάσπαση της εταιρίας P&O, καθώς την προηγούμενη χρονιά σημείωσε απώλειες της τάξης των 40 εκατ. δολαρίων.

Ο διευθυντής της εταιρίας κ. Robert Woods δήλωσε ότι “είμαι πεπεισμένος ότι θα αυξηθούν κατά πολύ τα κέρδη της εταιρίας P&O Ferries στο προσεχές μέλλον. Αυτή η κίνηση μας έγινε με σκοπό να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα απλοποιημένο, αλλά επικεντρωμένο στις ανάγκες τους προϊόν, ώστε με τη μείωση των δρομολογίων και του στόλου, να μειωθούν συνεπώς και τα κόστη της εταιρίας, επιτρέποντας της έτσι τελικώς να είναι πιο ευέλικτη στις μελλοντικές της κινήσεις”.

Ακόμα προσθέτει ότι “παρόλο, που δεν θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο των απολύσεων, δυστυχώς αποδείχτηκαν αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η εταιρία P&O ελπίζει τα κέρδη από τις περικοπές, στις οποίες αποφάσισε να προβεί, να φτάσουν τα 55 εκατ. δολάρια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024