Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΝυκτερινή Formula 1 στη Σιγκαπούρη

Νυκτερινή Formula 1 στη Σιγκαπούρη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Το μικρό, αλλά πολύ δυνατό οικονομικά, κράτος της Σιγκαπούρης θα φιλοξενήσει στους δρόμους του για πρώτη φορά αγώνες Formula 1 που μάλιστα προκείται να γίνουν σε νυκτερινή […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Το μικρό, αλλά πολύ δυνατό οικονομικά, κράτος της Σιγκαπούρης θα φιλοξενήσει στους δρόμους του για πρώτη φορά αγώνες Formula 1 που μάλιστα προκείται να γίνουν<...> σε νυκτερινή ατμόσφαιρα. Οι αγώνες θα γίνουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2008, και θα αποτελούν το μεγαλύτερο μέχρι εκείνη τη στιγμή αθλητικό γεγονός που γίνει στη χώρα.

Aλλη μια καινοτομία των αγώνων της 28ης Σεπτεμβρίου είναι ότι θα είναι οι πρώτοι αγώνες που γίνονται σε κανονικούς δρόμους στη Ασία στα πρότυπα του Μονακό, και όχι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η μεγάλη διαφορά από το Μονακό είναι βέβαια ότι αυτή η διαδρομή θα είναι νυκτερινή, αλλά και το γεγονός ότι ο δρόμος είναι πολύ πιο πλατύς και πιο γρήγορος, δίνοντας τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να πιάσουν ακόμα και τα 300 χιλιόμετα την ώρα. Τα στενότερα σημεία του δρόμου στην Σιγκαπούρη είναι ίσα με τα φαρδύτερα του Μονακό. Η διαδρομή θα είναι 5.067 μέτρα με 24 αριστερές στροφές και 10 δεξιές, και με ένα τμήμα της σε πλωτή εξέδρα. Μεταξύ των έργων που έγιναν για να ετοιμαστούν οι δρόμοι για τους αγώνες αξιοσημείωτο είναι και το σύστημα φωτισμού, το οποίο υπόσχεται να κάνει τους αγώνες ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Το βάρος του φωτισμού θα είναι από την μία πλευρά του δρόμου για να μην μπερδεύει τους οδηγούς, ενώ η τοποθέτηση των πυλώνων έχει ήδη ξεκινήσει. Τα φώτα θα είναι 4 φορές πιο δυνατά από εκείνα που υπάρχουν στα γήπεδα συνήθως.

Οι διοργανωτές ονομάζουν τους αγώνες αυτούς “Monaco of the East”, μιας και γίνονται στους κανονικούς δρόμους κοντα στην παραλία, και πρόκειται να περνούν μπροστά από πολλά αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης και της 100 ετών γέφυρας Anderson, την περίφημη λεωφόρο Raffles.

Αναμένονται περίπου 90.000 θεατές, για την φιλοξενεία των οποίων θα ΅επιστρατευθούνΆ΄και ξενοδοχεία στην κοντινή Ινδονησία, τα οποία είναι μάλιστα και πιο οικονομικά. Περίπου 20.000 άτομα αναμένεται να διανυκτερεύσουν στην Ινδονησία. Το κοντινό νησί Batam αναμένεται να εποφεληθεί περίπου 20 εκατ. δολάρια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024