Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ ΣΕΑΓΕ στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού στην Αυστρία
Αγροτουρισμός

Ο ΣΕΑΓΕ στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού στην Αυστρία

Το συνοδευτικό πρόγραμμα του 5ο Ευρωπαϊκού Συνέδρίου Αγροτουρισμού περιλαμβάνει μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για τους συμμετέχοντες, όπως εκδρομές, δραστηριότητες, σεμινάρια, συναυλίες, ντοκιμαντέρ, καθώς και μια μεγάλη συζήτηση με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού, το οποίο πραγματοποιείται κάθε διετία, διοργανώνεται φέτος στην Αυστρία, στο διάστημα 5-8 Οκτωβρίου 2014. Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Αυστριακό Σύνδεσμο Αγροτουρισμού στο χωριό Alpbach του Tιρόλου στις Αυστριακές Άλπεις. σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites.

Ο ΣΕΑΓΕ είναι τακτικό μέλος της Eurogites και εκπροσωπείται από το 2012 στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Θα συμμετάσχει δομημένα και πάλι στο φετινό συνέδριο, όπως έκανε και στο 4ο Συνέδριο πριν δυο χρόνια στη Ρουμανία, όπου συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos.

Το πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου με θέμα “Το Μέλλον του Αγροτουρισμού” καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που θα αναπτυχθούν μέσα από τις παρακάτω ενότητες:

  • Ένας κρυμμένος πρωταθλητής
  • Τάσεις και ορίζοντες
  • Αλλαγή και πρόκληση (ομάδες εργασίας)
  • Μια ματιά πάνω από τον φράχτη
  • Τι χρειαζόμαστε για ένα καλό μέλλον;

Αυτή η μεγάλη διοργάνωση, στην οποία αναμένονται εκπρόσωποι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη, όπως μεμονωμένες επιχειρήσεις, Ενώσεις Αγροτουρισμού, τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, θεματικά δίκτυα τουρισμού υπαίθρου, τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κ.λπ.

Η εμπειρία των τελευταίων ετών στην Ελλάδα έχει δείξει ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης και προώθησης των ήπιων μορφών τουρισμού, στις οποίες κατέχει σημαντική θέση ο τουρισμός της υπαίθρου.

Το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και να ενημερωθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους που διαθέτουν εμπειρία δεκαετιών.

Το συνοδευτικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για τους συμμετέχοντες, όπως εκδρομές, δραστηριότητες, σεμινάρια, συναυλίες, ντοκιμαντέρ, καθώς και μια μεγάλη συζήτηση με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Congress Presentation

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024