Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τουρισμός πολυτελείας φέρνει 20% περισσότερους τουρίστες στο Ντουμπρόβνικ
Υψηλές πληρότητες στα κροατικά ξενοδοχεία την εορταστική περίοδο

Ο τουρισμός πολυτελείας φέρνει 20% περισσότερους τουρίστες στο Ντουμπρόβνικ

Περίπου 15 τσάρτερ προσγειώθηκαν στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, από την Τουρκία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες, ενώ λειτούργησαν 17 ξενοδοχεία την […]

Περίπου 15 τσάρτερ προσγειώθηκαν στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, από την Τουρκία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες, ενώ<...> λειτούργησαν 17 ξενοδοχεία την Πρωτοχρονιά, περισσότερα από πέρυσι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καταγράφηκαν 20% περισσότερες αφίξεις τουριστών, καθώς όλα τα ξενοδοχεία της πόλης είχαν υψηλές πληρότητες.

Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των τουριστών που επέλεξαν την κροατία για τις διακοπές τους την περίοδο
Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2010, ήταν κατά 4,5 % αυξημένος από την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή, η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ευρώπη κυμάνθηκε στο 2,6%, ενώ στη Μεσόγειο εμφανισε μείωση κατά 2,1%.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κροατία συνεχίστηκε τους δύο τελευταίους μήνες του φθινοπώρου του 2010 – μια περίοδο που από για την Αδριατική θεωρείται χαμηλή σεζόν. Έτσι, το Νοέμβριο του 2010 ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στην Κροατία αυξήθηκε κατά 7,6% σε σχέση με πέρυσι και ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων το Νοέμβριο του 2010 αυξήθηκε κατά 4,8%. Οι τουρίστες από το εξωτερικό κατέλαβαν δυναμικά κροατικά σπίτια, ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Η αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 14%, ενώ πάνω από 17% ήταν η αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων των τουρίστών στη χώρα.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι ποντάρουν στον τουρισμό πολυτελείας για την ανάπτυξη του τουρισμού τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του αμερικανικού ταξιδιωτικού γραφείου Universal Travel System (UTS), που προωθεί μια μοναδική ιδέα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Κροατία το 2011. Η παροχή υπηρεσιών ξεκινά από την παραλαβή των ταξιδιωτών με μια λιμουζίνα από το σπίτι τους, πριν καν αναχωρήσουν με αεροπλάνο για το εξωτερικό. Η λιμουζίνα παρέχεται μαζί με ένα μπουκάλι σαμπάνια και ορεκτικά. Ο οδηγός παραλαμβάνει τις αποσκευές στο σπίτι του ταξιδιώτ, ενώ το προσωπικό του UTS είναι σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο για το check-in των αποσκευών. Οι ταξιδιώτες δε χρειάζεται να ανησυχήσουν για τια αποσκευές τους καθ`όλη τη διάρκεια του ταξιδιο.

Σε όλα τα ξενοδοχεία, γίνεται άμεση παραλαβή των αποσκευών και check-in. Κατά την άφιξη στο καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης, οι πελάτες συνοδεύονται κατευθείαν στις σουίτες τους και δεν περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in, σέρνοντας τις αποσκευές τους. Ένας/μία προσωπική ξενάγός (Personal Tour Director) είναι στη διάθεσή τους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, και το άτομο αυτό θα φέρει σε πέρας όλες τις διατυπώσεις. Οι πελάτες οδηγούνται με μια λαμπερή λιμουζίνα στα αξιοθέατα, σε διάφορες εκδρομές, μουσεία και γκαλερί, όλα με τη βοήθεια ιδιωτικών οδηγών. Το πρωινό σερβίρεται στο κρεβάτι, ενώ το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο είναι ανοιχτά με a-la-carte μενού στους πελάτες να επιλέξουν ο,τιδήποτε. Τα γεύματα συνοδεύονται με κοκτέιλ και απεριτίφ, ενώ μετά το δείπνο, υπάρχει συνήθως παρακολούθηση συναυλίας, όπερας ή κάποιου ζωντανού σόου. Η διαδρομή και περιήγηση σε ένα τέτοιο ταξίδι πολυτελείας περιλαμβάνει τις πόλεις Zagreb, Bled, Ljubljana, Lipica, Postojna Caves, Rovinj, Pula, Opatija, Plitvice Lakes, Zadar, Trogir Split και φυσικά, το Dubrovnik, το κόσμημα της Αδριατικής. To “κερασάκι στην τούρτα” είναι μια 7ήμερη κρουαζιέρα με ιδιωτικό γιοτ στο τέλος του ταξιδιού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024