Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΡεάλ Μαδρίτης και ΗΑΕ κατασκευάζουν το πρώτο θεματικό πάρκο σε τεχνητό νησί
Ένα δισ. δολ. έχουν επενδυθεί στο έργο

Ρεάλ Μαδρίτης και ΗΑΕ κατασκευάζουν το πρώτο θεματικό πάρκο σε τεχνητό νησί

Κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος και θεματικού πάρκου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την ονομασία Real Madrid Resort Island και υπό το "βαρύ" όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Κυβέρνηση του Ras al-Khaimah παρουσίασαν το Real Madrid Resort Island, στο “Προεδρικό Μπαλκόνι” του Σταδίου Santiago Bernabeu την προηγούμενη εβδομάδα. Το Real Madrid Resort Island είναι ένα τουριστικό συγκρότημα και θεματικό πάρκο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπό το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Florentino Perez και ο δρ. Khater Massaad, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ras al-Khaimah και διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Επενδύσεων της RAK. Ακόμη, οι Jose Mourinho, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Miguel Pardeza, Zinedine Zidane, Emilio Butragueno και οι πρώην παίκτες Santamaria, Pachin και Amancio Amaro.

Ο Florentino Perez δήλωσε: “Όταν το Real Madrid Resort Island ανοίξει τις πύλες του, οι επισκέπτες θα γίνουν μέρος του μύθου αυτού του συλλόγου, που προσπαθεί να είναι αιώνιος και παγκόσμιος. Ενώνουμε το όνομα και τις δυνατότητές μας σε μια μοναδική τοποθεσία, ένα στρατηγικό σημείο συνάντησης και ένα έργο πρωτοφανών διάστασεων, που απέχει αεροπορικώς λιγότερο από τέσσερις ώρες μακριά από 2 εκατ. ανθρώπους.

Για άλλη μια φορά, στο στάδιο Santiago Bernabeu χρησιμεύει ως αφετηρία ενός συναρπαστικούς έργου. Ο κόσμος του αθλητισμού και η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείκνύουν και πάλι ότι δεν υπάρχουν όρια και ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό εργαλείο, με το οποίο έρχονται κοντά διαφορετικοί ανθρώποι και κουλτούρες. Οι οπαδί αυτής της ομάδας είναι παθιασμένοι οπουδήποτε και αν βρεθούν και δεν τα παρατούν ποτέ. Τα όνειρά τους μας παρακινούν καθημερινά.

Το Santiago Bernabeu έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης τη μοναδική ικανότητα να πάει πέρα από τα σύνορα αυτής της χώρας και όσοι από εμάς διαχειρίζονται την κληρονομιά αυτή γνωρίζουν την πρόκληση που ακολουθεί με το να διαχειρίζεται κανείς όσα έδωσαν σε αυτόν το σύλλογο μια μυθική και θρυλική θέση. Το Real Madrid Resort Island θα είναι ένα αθλητικό τουριστικό συγκρότημα υψηλότατου επιπέδου, σε έκταση 50 εκταρίων, στο οποίο ο τουρισμός και ο αθλητισμός θα γοητεύσουν εκατομμύρια ανθρώπους, σε αναζήτηση ποιοτικών, ήρεμων δραστηριοτήτων αναψυχής.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό και στρατηγικό βήμα, που θα ενισχύσει τη δύναμη του θεσμού στη Μέση Ανατολή και την Ασία, μια βασική περιοχή του κόσμου στην οποία το πάθος για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα είναι εμφανές. Η συνεργασία μας γίνεται όλο και ισχυρότερη και είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η κυβέρνηση του Ras Al Khaimah θέλει να μεταδώσει το πάθος της Ρεάλ Μαδρίτης και το τι σημαίνει αυτό σε όλο τον κόσμο”.

Ο Louis Armand de Rouge, διευθύνων σύμβουλος της RAK Participations & RAK Marjan Island Football, και ο δρ. Khater Massaad ανέλυσαν το project του Real Madrid Resort Island, επεξηγώντας ότι θα περιλαμβάνει ένα θεματικό πάρκο, το πρώτο ποδοσφαιρικό γήπεδο 10.000 θέσεων σε ανοικτή θάλασσα, μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμένα αθλητικών δραστηριοτήτων, οικιστικο συγκρότημα και πολυτελή ξενοδοχεία.

Ένα δισ. δολ. έχουν επενδυθεί στο έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2015. Θα είναι το πρώτο θεματικό πάρκο σε τεχνητό νησί, το οποίο θα συνδυάζει τουρισμό και αθλητισμό, καθώς και το πρώτο συγκρότημα τουρισμού αναψυχής, χτισμένο υπό το εμπορικό σήμα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη φωτογραφία, μακέτα του project Real Madrid Resort Island.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024