Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςT. Rifai: Μεγάλες οι δυνατότητες του τουρισμού για οικονομική ανάπτυξη στη ΝΑ Ασία
Ο ΠΟΤ θα βοηθήσει τις χώρες της ΝΑ Ασίας

T. Rifai: Μεγάλες οι δυνατότητες του τουρισμού για οικονομική ανάπτυξη στη ΝΑ Ασία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ATF 2012 – ΜΑΝΑΝΤΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Ο ΠΟΤ και η ASEAN έχουν ξεκινήσει μια σειρά από συνομιλίες συνεργασίας, για συλλογή στατιστικών στοιχείων, βιωσιμότητα και βελτίωση των κανονισμών έκδοσης βίζας και των διαδικασιών εισόδου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ATF 2012 – ΜΑΝΑΝΤΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Ο γενικός γραμματέας του UNWTO (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού) κ. Taleb Rifai εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο τομέας του τουρισμού είναι μία από τις μεγάλες δυνατότητες για τις χώρες της ASEAN (Association of Southeast Asian Nations), ώστε να ενισχύσουν την οικονομική τους ανάπτυξη. Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στο ASEAN Tourism Forum 2012, που πραγματοποιείται στο Μανάντο της Ινδονησίας από 8 έως 15 Ιανουαρίου, ο κ. Rifai δήλωσε ότι ήταν ευτυχής που ο ΠΟΤ έχει αναπτύξει μια ισχυρή σχέση με την ASEAN. Για να βοηθήσει τις χώρες της ASEAN να υλοποιήσουν τη δυναμικό τους στον τομέα του τουρισμού σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ο κ. Rifai δήλωσε ότι ο ΠΟΤ και η ASEAN έχουν ξεκινήσει μια σειρά από συνομιλίες συνεργασίας, οι οποίες πραγματοποιούνται με βάση τις ακόλουθες τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες:

– Πρώτον, ο ΠΟΤ θα βοηθήσει τις χώρες της ASEAN, με τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και τη συλλογή στοιχείων όσον αφορά στη συμμόρφωση με τα πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών. “Ο ΠΟΤ διαθέτει το Tourism Satellite Account (TSA) και έχουμε δεσμευθεί να βοηθήσουμε τις χώρες της ASEAN να εφαρμόσουν αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα”, πρόσθεσε.

– Η βιωσιμότητα είναι η δεύτερη πρωτοβουλία που έχει μεγάλη σημασία. Ο κ. Rifai εξήγησε ότι το επίπεδο ευαισθητοποίησης για αειφορία έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, σε διεθνή κλίμακα. “Εδώ, η βιωσιμότητα μεταφράζεται ως μέσο για προώθηση δραστηριοτήτων προστασίας του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων αυτών του πολιτισμού και τη μοναδικότητας της κάθε χώρας. Η βιωσιμότητα βρίσκεται ψηλά στην ‘ατζέντα’ μας και είμαι πεπεισμένος ότι οι χώρες της ASEAN μπορούν να γίνουν ηγέτες στην επίτευξη περισσότερο στόχων για αειφόρία -ιδίως στον τομέα του τουρισμού”.

– Η τελευταία πρωτοβουλία είναι η ένταξη των χωρών αυτών στην προσπάθεια (και του υπόλοιπου κόσμου) για διευκολυνση των ταξιδιών, με τη βελτίωση των κανονισμών έκδοσης βίζας και των διαδικασιών εισόδου. “Για να ενισχύσουν τον τουριστικό τομέα είναι κρίσιμο να παρέχεται διευκόλυνση για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο. Εκείνοι που ταξιδεύουν εντός των χωρών της ASEAN έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην περιοχή αυτή του πλανήτη. Θέλουμε να μεγιστοποιηθεί αυτή η δυνατότητα και να γίνει διεθνές φαινόμενο. Και αυτός είναι ο στόχος μας για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Έτσι, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με την ASEAN να επιτευχθεί ο στόχος αυτός”, κατέληξε ο κ. Rifai.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024