Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Ανδρεάδης: Ανάγκη για εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας
O τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει 220.000 νέες θέσεις εργασίας

Α. Ανδρεάδης: Ανάγκη για εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας

Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η σταδιακή αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε πιο σύγχρονες, ποιοτικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό -ο τουρισμός διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η σταδιακή αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε πιο σύγχρονες, ποιοτικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό, δηλώνει σε σημερινό άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η σταδιακή αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε πιο σύγχρονες, ποιοτικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό -ο τουρισμός διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. “Ο τουρισμός διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά του νέου παραγωγικού μοντέλου. Εξωστρέφεια, περιφερειακή ανάπτυξη, δυναμική απασχόλησης ιδιαίτερα των νέων, υψηλό πολλαπλασιαστή και πολύ ικανοποιητική διάχυση εσόδων σε πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας, εξαιρετικά θετική συνεισφορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και σταθερά ανοδική πορεία ακόμη και εν μέσω κρίσης”, επισημάνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της McKinsey, μέχρι το 2021, η άμεση ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του τουρισμού μπορεί να αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ, φτάνοντας τα 50 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 220.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό αντιστοιχεί στο 36% της εκτιμώμενης συνολικής ανάπτυξης της χώρας και στο 44% του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία.

“Είναι απολύτως επιπόλαια ή υποκριτικά τα ‘δάκρυα’ που χύνονται και η διγλωσσία που ακούγεται κάθε βράδυ από ορισμένους πολιτικούς, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους για το πραγματικό δράμα των ανέργων η των χαμηλόμισθων συμπατριωτών μας. Το μόνο που μπορεί ουσιαστικά να τους βοηθήσει είναι η υγιής και κυρίως η εξωστρεφής ανάπτυξη της χώρας και των επιχειρήσεών της”, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024