Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑνησυχία του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου για διακοπή πτήσεων της Ryanair
Η Ryanair θεωρεί ότι αθετήθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους απέναντί της

Ανησυχία του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου για διακοπή πτήσεων της Ryanair

Για διακοπή των πτήσεων της Ryanair τον προσεχή χειμώνα προς Κω και Ρόδο φοβάται ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε στον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου η είδηση που μεταδόθηκε από τοπικό ραδιασταθμό και μερίδα του Τύπου ότι επίκεται η διακοπή των πτήσεων της Ryanair τον προσεχή χειμώνα. “Μέλη του συλλόγου ανέφεραν ότι παλιοί πελάτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρόδο δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα, κάτι που διαπιστώσαμε μπαίνοντας απλά στην ιστοσελίδα της Ryanair, όπου Ρόδος και Κως δεν υπάρχουν ως προορισμοί από τον Νοέμβριο και μετά”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ryanair θεωρεί ότι αθετήθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους και των φορέων απέναντί της.

Και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου καταλήγει σε ανακοίνωσή του: “Η ανωτέρω εξέλιξη είναι απογοητευτική, γιατί παρά τα υποσχεθέντα περί επιμήκυνσης της σαιζόν και την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή του προγράμματος τον περασμένο χειμώνα, κάποιοι ιθύνοντες με την στάση τους υποσκάπτουν αντί να βοηθούν αυτή την προσπάθεια. Είναι περιττό να αναφέρουμε τις δυσάρεστες συνέπειες από αυτό το γεγονός για την τοπική οικονομία, είδικά στις σημερινές συνθήκες ύφεσης που βιώνουμε.

Κλονίζεται όμως σοβαρά και η αξιοπιστία μας γενικότερα απέναντι στις ξένες εταιρείες, οι οποίες σε οποιαδήποτε μελλοντική προσέγγιση από την πλευρά μας, θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτκές να προχωρήσουν σε παρόμοιες συνεργασίες.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου να αποδείξουν έμπρακτα και όχι στα λόγια, ότι θεωρούν τον τουρισμό τομέα στρατηγικής σημασίας και να αποκαταστήσουν έστω και την ύστατη στιγμή οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε με την ανωτέρω εταιρεία. Γιατί αν δε δράσουν άμεσα και καθώς τα προγράμματα της Ryanair έχουν ήδη ανακοινωθεί χωρίς την Ρόδο και την Κω, κινδυνεύουν σοβαρά τα νησιά μας να μείνουν χωρίς χειμερινό τουρισμό  για φέτος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024