Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔεκτές οι κάρτες για γκρουπ τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης
Πολιτισμός

Δεκτές οι κάρτες για γκρουπ τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Όσο υπάρχει δυσκολία ρευστού, διευκρινίζεται ότι τα γκρουπ τουριστών, θα δίνουν voucher, όπου αυτό υπάρχει. Όπου δεν υπάρχει voucher, οι πράκτορες των γκρουπ θα παραδίδουν στα εκδοτήρια πιστωτικό σημείωμα με τα πλήρη φορολογικά στοιχεία τους, το οποίο θα το εξοφλούν μετά το άνοιγμα των τραπεζών.

Με πιστωτική κάρτα μπορούν πλέον, για πρώτη φορά, να πληρώσουν μεμονωμένοι επισκέπτες και οργανωμένα γκρουπ το εισιτήριό τους για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών χρόνων που τώρα ικανοποιείται.

Ειδικά όσο υπάρχει δυσκολία ρευστού, διευκρινίζεται ότι τα γκρουπ τουριστών, θα δίνουν voucher, όπου αυτό υπάρχει. Όπου δεν υπάρχει voucher, οι πράκτορες των γκρουπ θα παραδίδουν στα εκδοτήρια πιστωτικό σημείωμα με τα πλήρη φορολογικά στοιχεία τους, το οποίο θα το εξοφλούν μετά το άνοιγμα των τραπεζών.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού ευχαριστήσει τόσο την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο όσο και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Ξυδάκη για την άμεση κινητοποίηση στην υπ΄αριθμ. 3251-29/6/2015 επιστολή της Ομοσπονδίας, με την οποία ζητείτο η “κατ’εξαίρεση θέσπιση ενός μηχανισμού έναντι πιστώσεων ώστε να γίνει ομαλή η πρόσβαση των οργανωμένων γκρουπ τουριστών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας”.

Η ΓΕΠΟΕΤ ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού “για την άψογη και υποδειγματική ανταπόκριση στο αίτημα της Ομοσπονδίας και τη συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο μερών για την άμεση επίλυση οποιασδήποτε προσωρινής δυσχέρειας τυχόν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών. Αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει ισχυρή βούληση και ευελιξία καμία δυσχέρεια δεν είναι ανυπέρβλητη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024