Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔρομολογείται η κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου γκολφ στην Κρήτη

Δρομολογείται η κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου γκολφ στην Κρήτη

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Γεωργίας κ. Γεωργίου Δρυ και Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλου που υπεγράφη πριν από λίγες μέρες παραχωρείται από το ελληνικό Δημόσιο στον ΕΟΤ δασική έκταση 700 στρεμμάτων για τη δημιουργία γκολφ στη θέση Απηγανιά-Κουτσουρά, του δήμου Μακρύ Γιαλού, του Λασιθίου Κρήτης, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής…

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Γεωργίας κ. Γεωργίου Δρυ και Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλου που υπεγράφη πριν από λίγες μέρες παραχωρείται<…> από το ελληνικό Δημόσιο στον ΕΟΤ δασική έκταση 700 στρεμμάτων για τη δημιουργία γκολφ στη θέση Απηγανιά-Κουτσουρά, του δήμου Μακρύ Γιαλού, του Λασιθίου Κρήτης, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πολιτικό γραφείο του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Μακρύ Γιαλού κ. Γιώργο Χατζάκη είχαν σειρά επαφών για να επιτευχθεί η παραχώρηση, “με την παραχώρηση της έκτασης αυτής ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για τη διενέργεια του διαγωνισμού από την Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, προκειμένου οι επενδυτές να επιδείξουν ενδιαφέρον για την επένδυση αυτή. Η οριστικοποίηση των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν, με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης παραχώρησης μετά από επίπονες και συστηματικές προσπάθειες του κ. Καρχιμάκη και του δημάρχου Μακρύ Γιαλού, ανοίγει νέους ορίζοντες στην προοπτική μιας ποιοτικής και αναβαθμισμένης τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μακρύ Γιαλού, αφού το τουριστικό προϊόν που θα υποδεχτεί ο Μακρύς Γιαλός θα είναι υψηλής ποιότητας, και θα αποδώσει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή”.

Η παραχώρηση έγινε υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν 17 όροι μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθοι:

  • Η δασική μορφή της παραχωρούμενης έκτασης διατηρείται, και ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την υποχρέωση της διαφύλαξης, της προστασίας και της ενίσχυσης της δασικής βλάστησης στα μέρη εκείνα της έκτασης όπου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής, δε θα υπάρξει η προς τον υπόψη σκοπό διαμόρφωση του χώρου.
  • Σε καμιά περίπτωση το σύνολο των προς οικοδόμηση διατιθέμενων χώρων δύναται να υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%) του δάσους που παραχωρείται, ο δε συντελεστής δόμησης, υπολογιζόμενος επί του οικοδομήσιμου χώρου, δε δύναται να υπερβεί τη μονάδα.
  • Ο παραχωρησιούχος οφείλει εντός εξαμήνου να προσκομίσει την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, καθώς και αντίγραφο της εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
  • Ο παραχωρησιούχος θα μεριμνήσει για την πλήρη απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής κατά τη διαμόρφωση του χώρου, θα φέρει την ευθύνη για πιθανή ζημιά σε τρίτους, και θα αναλάβει την υποχρέωση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπυρικής προστασίας της περιβάλλουσας δασικής βλάστησης.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αποφυγή ισχυρών διαταράξεων κατά την κατασκευή του έργου, και η φθορά της δασικής βλάστησης θα περιοριστεί στην ελάχιστη δυνατή.
  • Οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν, καθώς και η σχετική διαμόρφωση, δε θα θίξουν το χαρακτήρα της περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρου αισθητικού ενδιαφέροντος και ως προστατευμένη.
  • Σε κάθε περίπτωση που κατά τις εκσκαφές διαπιστωθεί η ύπαρξη αρχαίων, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ειδοποιηθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία.
  • Απαγορεύεται η μεταβολή της χρήσης της έκτασης πέραν του εγκεκριμένου σκοπού.
  • Η παρούσα απόφαση χορηγείται για όσο διάστημα λειτουργεί το έργο, και οφείλει να εκτελεστεί εντός τριών ετών, άλλως καταπίπτει.
  • Σε περίπτωση που δεν εκπληρωθεί ή εκλείψει ή οποτεδήποτε ήθελε μεταβληθεί ο σκοπός για τον οποίο δίνεται η παραχώρηση αυτή και δεν τηρηθούν οι προαναφερόμενοι όροι, η έκταση θα επανέλθει χωρίς άλλες διατυπώσεις στη διαχείριση της δασικής Αρχής (για να τη διαχειριστεί κατά τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας), και η απόφαση αυτή παύει να ισχύει.
  • Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο παύσει η λειτουργία του έργου, ο παραχωρησιούχος οφείλει να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις που τοποθέτησε εντός της έκτασης, και να αποκαταστήσει το χώρο της επέμβασης σύμφωνα με μελέτη αποκατάστασης που θα συνταχθεί.
  • Η πράξη αυτή δεν απαλλάσσει τον παραχωρησιούχο από την εξασφάλιση άλλων εγκρίσεων και αδειών.
  • Η παραχώρηση της έκτασης από τη Δασική Υπηρεσία στο δικαιούχο θα γίνει με τη σύνταξη πρωτοκόλλου, αντίγραφο του οποίου θα υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία.
  • Η παρακολούθηση και η εφαρμογή αυτής της απόφασης ανατίθενται στη Διεύθυνση Δασών Νομού Λασιθίου».
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024