Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλεγχοι σε Υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ για την ύπαρξη 'κοπανατζήδων' υπαλλήλων
Δημόσια Διοίκηση

Έλεγχοι σε Υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ για την ύπαρξη 'κοπανατζήδων' υπαλλήλων

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας, Οικονομικών, Τουρισμού και Πολιτισμού και στον ΕΟΤ έγινε από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για να καταγράψουν τους αδικαιολογήτως απόντες υπαλλήλους.

Δύο αιφνιδιαστικές επισκέψεις πραγματοποίησε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, προκειμένου -έπειτα από καταγγελίες- να ελέγξει την παρουσία ή μη υπαλλήλων στην υπηρεσία τους. Κατά τις πρώτες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον ΕΟΤ, την πρώτη ημέρα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο για τους 55 υπαλλήλους του οργανισμού, βρέθηκαν 9 δικαιολογημένα απόντες. Την επόμενη ημέρα οι επιθεωρητές ζήτησαν από τις υπηρεσίες του οργανισμού μηχανογραφικά στοιχεία για να ελέγξουν υπερωρίες και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό του ΕΟΤ για το προηγούμενο έτος.

Οι ελεγκτές προχώρησαν σε ταυτοποίηση των υπαλλήλων σε σχέση με τις κάρτες που είχαν “χτυπηθεί” το πρωί και παράλληλα πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους προσωπικούς φακέλους εργαζομένων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις αδικαιολογήτως απόντων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο έρευνας που έχει διαταχθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την εφαρμογή του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την καταγραφή των «κοπανατζήδων» υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Έθνος”, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης θα οριστικοποιηθεί στα τέλη του μήνα. Το έμψυχο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών έχει ανανεωθεί τον τελευταίο καιρό με 35 νέους ελεγκτές και έχει πολλαπλασιάσει τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταγραφή των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων.

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών πραγματοποίησε έλεγχο στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για να διαπιστώσουν ποιοι υπάλληλοι απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τη θέση τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024