Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕνδιαφέρον για τον αγροτουρισμό και τα Λακωνικά προϊόντα από την Αντζελα Γκερέκου
2η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων

Ενδιαφέρον για τον αγροτουρισμό και τα Λακωνικά προϊόντα από την Αντζελα Γκερέκου

Η κ. Aντζελα Γκερέκου επισκέφθηκε την 2η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, από τις 10 έως 13 Μαρτίου. Την κ. Aντζελα Γκερέκου υποδέχθηκε ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιορτής της Ελιάς και Λαδιού…

Η κ. Aντζελα Γκερέκου επισκέφθηκε την 2η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων, που έλαβε χώρα στην αίθουσα<...> εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, από τις 10 έως 13 Μαρτίου. Την κ. Aντζελα Γκερέκου υποδέχθηκε ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιορτής της Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασιά, ο οποίος την ξενάγησε στα περίπτερα των ιδιωτών αγροτών αλλά και των αγροτικών συνεταιρισμών της Λακωνίας που συμμετέχουν στην έκθεση. Από πλευράς τους, οι παραγωγοί υποδέχτηκαν την κ. Γκερέκου με ενθουσιασμό, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη συγκεκριμένη έκθεσή εκπρόσωπος πολιτικού φορέα της χώρας μας, με την ιδιότητα μάλιστα της Πολιτικής Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού.

Η κα. Γκερέκου υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ανάδειξης και αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων, της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο Αγροτουρισμός, και τελικά της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική δραστηριότητα.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στην έκθεση, η κ. Γκερέκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Αγροτουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα προβολής της χώρας και του τουριστικού μας προϊόντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τούτο γιατί αποτελεί μια αντικειμενική δυνατότητα που διαθέτει η χώρα μας, η οποία εφόσον αναπτυχθεί και αξιοποιηθεί σωστά, είναι σε θέση αφενός μεν να τονώσει τις τοπικές οικονομίες, στην Περιφέρεια της χώρας, αφετέρου δε να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου για την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού μας προϊόντος», σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Επίσης, η κ. Γκερέκου πραγματοποίησε συνάντηση μαζί με το Βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Έξαρχο, Πολιτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας κ.κ. Μιχαηλίδη Δημήτρη, Γραμματέα του Συνδέσμου και Παπαϊωάννου Τρύφωνα, μέλους του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επιμέρους θέματα σύνδεσης της Τουριστικής με την Αγροτική δραστηριότητα, και συγκεκριμένα η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στη χώρα. Κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Γκερέκου, προτάθηκε να συσταθεί Επιτροπή για τη συγκέντρωση και επεξεργασία του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τον αγροτουρισμό, ενώ ως προτεραιότητα τέθηκε η διοργάνωση σχετικής Ημερίδας, με τη συμμετοχή των Αγροτικών Ενώσεων όλης της Ευρώπης, όπου θα συζητηθεί η έως σήμερα ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πιθανοί τρόποι για την ένταξη των επιτυχημένων πρακτικών στο Ελληνικό περιβάλλον ανάπτυξης του αγροτουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024