Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕντατικοποίηση αγορανομικών ελέγχων και επιθεωρήσεων εν πλω και σε λιμάνια

Εντατικοποίηση αγορανομικών ελέγχων και επιθεωρήσεων εν πλω και σε λιμάνια

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών καθώς και την ασφάλεια και την υγιεινή των επιβατών, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνεται η επιβατική κίνηση, έδωσε εντολή για…

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών καθώς και την ασφάλεια και την υγιεινή των επιβατών,<...>ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνεται η επιβατική κίνηση, έδωσε εντολή για:

  • Εντατικοποίηση των αγορανομικών ελέγχων, στους χώρους αρμοδιότητας των Λιμενικών Αρχών της χώρας.

  • Τη διενέργεια εν πλω επιθεωρήσεων – ελέγχων, από μικτό κλιμάκιο Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, σε θέματα ασφαλείας ναυσιπλοΐας – υγιεινής και αγορανομίας.


Σκοπός των παραπάνω ελέγχων είναι η συγκράτηση των τιμών στα κυλικεία των πλοίων, η πάταξη της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και η περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

“Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των φαινομένων που άπτονται θεμάτων αγορανομικών διατάξεων είναι υπόθεση όλων μας, και η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται άμεσα από τη στενή συνεργασία των πολιτών με τις αρμόδιες Αρχές” επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Επίσης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αύξησε κατακόρυφα την αγορανομική του δραστηριότητα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά πραγματοποίησε 74 ελέγχους, το 95% σε επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, οι οποίοι εστιάστηκαν σε θέματα επάρκειας, τιμών και υγιεινής των προσφερομένων ειδών στα κυλικεία. Από τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις, υποβλήθηκαν 2 μηνύσεις, ενώ εξεδόθησαν 9 αποφάσεις επιβολής προστίμων συνολικού ύψους 2.600 ευρώ.

Ακολουθούν αναλυτικός πίνακας και σκαρίφημα με τη δραστηριότητα αγορανομικών ελέγχων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά το μήνα Ιούνιο.

A . ΠΙΝΑΚΑΣ

Α/Α

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

2005

2004
2003

1

Αριθμός ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν

74

—–
—–

2

Αριθμός παραβάσεων που βεβαιώθηκαν

21

—–
—–

3

Μηνύσεις που υποβλήθηκαν

02

03
—–

4

Αποφάσεις που εκδόθηκαν

09

04
—–

5

Πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ευρώ

2.600

2.300
—–

6

Δικαιολογητικά προς το Υγειονομείο για έλεγχο & έκδοση αδειών

06

07
—–

7

Aδειες που εκδόθηκαν

05

06
—–

Β. ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024