Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕντός της βδομάδας η απόφαση για τους όρους εκμίσθωσης της μαρίνας της Ρόδου

Εντός της βδομάδας η απόφαση για τους όρους εκμίσθωσης της μαρίνας της Ρόδου

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να συμβούν στους προσεχείς μήνες στα θέματα, που αφορούν τόσο το λιμάνι της Ρόδου, όσο και τη μαρίνα της, αφού εντός της εβδομάδας πρόκειται να σταλεί προς […]

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να συμβούν στους προσεχείς μήνες στα θέματα, που αφορούν τόσο το λιμάνι της Ρόδου, όσο και τη μαρίνα της, αφού<...> εντός της εβδομάδας πρόκειται να σταλεί προς τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να εγκριθεί η απόφαση που πήρε κατά τη τελευταία συνεδρίασή του, τη προηγούμενη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ροδίων, σχετικά με τους όρους για την εκμίσθωση της μαρίνας σε ιδιώτες. Αμέσως μετά από την έγκριση της περιφέρειας η αρμόδια επιτροπή θα είναι καθ` όλα έτοιμη για να δεχθεί όλες τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. Εκτός από τις όποιες εξελίξεις συμβούν στο θέμα της μαρίνας ο φετινός χειμώνας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι και ο τελευταίος για τη παραμονή των ημεροπλοίων στο λιμάνι του Μανδρακιού. Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων πλοίων και τη μεταφορά τους στη κολώνα επρόκειτο να υλοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι αλλά λόγω των ειδικών μέτρων ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί εξ αιτίας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων δεν μπόρεσε να καταστεί δυνατή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ροδιακής.

Όπως ήδη έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι η μεταφορά αυτή θα ισχύσει από την επόμενη τουριστική περίοδο και δεν πρόκειται να τύχει άλλης αναβολής. Μέχρι τότε υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμα και τα όποια έργα κριθούν αναγκαία να γίνουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ημερόπλοια. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ακόμα με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις στη μεταφορά αυτή από πλοιοκτήτριες εταιρίες, όπως για παράδειγμα η ΑΝΕΣ, που έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για τη μεταφορά αυτή. Τέλος, θέμα λίγου χρόνου εκτιμάται ότι είναι η “επισημοποίηση” της απόφασης για την αύξηση των λιμενικών τελών των κρουαζιερόπλοιων, που θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Ρόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024