Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαφές της πολιτικής ηγεσίας στο Μαϊάμι για τόνωση της κρουαζιέρας
Στόχος η προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων που φέρουν μη κοινοτικές σημαίες

Επαφές της πολιτικής ηγεσίας στο Μαϊάμι για τόνωση της κρουαζιέρας

Στο Μαϊάμι βρίσκεται ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννης Διαμαντίδης, όπου σήμερα αρχίζει η Διεθνής Εκθεση Κρουαζιέρας και Τουρισμού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο υπουργός μαζί με τον υπουργό…

Στο Μαϊάμι βρίσκεται ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννης Διαμαντίδης, όπου σήμερα αρχίζει η Διεθνής Εκθεση Κρουαζιέρας<...> και Τουρισμού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο υπουργός μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Νικητιάδη, θα έχουν συνομιλίες με τους επικεφαλής μεγάλων εταιριών στους οποίους θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τις προοπτικές που ανοίγονται με τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα.

Στόχος του υπουργείου είναι η προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων που φέρουν μη κοινοτικές σημαίες και αποτελούν την πλειοψηφία του παγκόσμιου στόλου, να πραγματοποιούν κυκλικές κρουαζιέρες με βάση τα ελληνικά λιμάνια μετά και την άρση του καμποτάζ.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δήλωσή τους αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι στο Μαϊάμι της ελληνικής αντιπροσωπείας τόνισαν: “Αν ήθελε πραγματικά η Κυβέρνηση να ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην πλήρη, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς, άρση του καμποτάζ. Όσο δεν το κάνει αυτό, η οικονομία θα συνεχίσει να χάνει έσοδα και οι ανταγωνίστριες χώρες να διεκδικούν και να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια αγορά. Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα Και αυτήν τη πραγματικότητα αρνείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της είναι καταστροφικά για τον τόπο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024