Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαHATTA: Αμεση ανάγκη ο έγκαιρος καθορισμός των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των καλοκαιρινών δρομολογίων

HATTA: Αμεση ανάγκη ο έγκαιρος καθορισμός των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των καλοκαιρινών δρομολογίων

Τον άμεσο καθορισμό των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και όλων των καλοκαιρινών δρομολογίων ζήτησε ο HATTA από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Πασχαλίδη με σχετική επιστολή του…

Τον άμεσο καθορισμό των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και όλων των καλοκαιρινών δρομολογίων ζήτησε ο HATTA από τον<...> Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Πασχαλίδη με σχετική επιστολή του, την οποία κοινοποίησε σε όλη την τουριστική ηγεσία, τονίζοντας ότι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το θέμα είναι σοβαρότατο και χρήζει άμεσων ενεργειών.

Στην επιστολή του ο HATTA σημειώνει ότι το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας αφού η απουσία των εν λόγω στοιχείων δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό και την τιμολόγηση τουριστικών πακέτων και εκδρομών τα οποία σχεδιάζονται, προβάλλονται και πωλούνται στη διεθνή αγορά πολλούς μήνες πριν. Επιπλέον, αναφέρει ο HATTA, πληροφορούμεθα ότι για το έτος 2004 θα υπάρξουν σοβαρές αυξήσεις τιμών και αλλαγές στα δρομολόγια γεγονός που δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια στον προγραμματισμό.

Ο HATTA τονίζει ότι το φαινόμενο αυτό (το οποίο παρατηρείται κάθε χρόνο) είναι απαράδεκτο για μια χώρα της Ε.Ε με το πυκνότερο σχετικό δίκτυο και δημιουργεί εικόνα έλλειψης οργάνωσης στα μάτια όλου του κόσμου που ιδιαίτερα φέτος είναι στραμμένα πάνω μας και λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Είναι αδιανόητο ήδη να πωλούνται εισιτήρια των αγώνων, καταλύματα για διανυκτερεύσεις, χερσαίες και εναέριες μεταφορές και να μην πωλούνται οι θαλάσσιες ενδομεταφορές αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ και καλεί για την άμεση γνωστοποίηση τιμών και δρομολογίων και την δυνατότητα κρατήσεων, τουλάχιστον αρχικά για τις `σταθερές` μεγάλης κίνησης διαδρομές όπως αυτές που ενώνουν το Πειραιά με Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο κ.λ.π.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες άλλα και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την σημασία του έγκαιρου προγραμματισμού. Ίσως μάλιστα φέτος, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, να μπορούσε να λυθεί οριστικά πλέον το πρόβλημα και να γίνει η αρχή για έγκαιρο προγραμματισμό των Ελληνικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων και τιμών όπως συμβαίνει σε κάθε άλλο τμήμα του τουριστικού πακέτου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024