Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ επόμενη χρονιά θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Ελλάδα

Η επόμενη χρονιά θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Ελλάδα

Μια σειρά γεγονότων καθιστά αισιόδοξο τον νέο πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλαο Δημάδη, για την επιτυχή πορεία του ελληνικού τουρισμού την επόμενη χρονιά σε συνάρτηση μάλιστα με το γεγονός ότι βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να μην είναι μόνον ένα λαμπρό, επιτυχημένο γεγονός, που θα περάσει ως διάτονος αστέρας, αλλά να…

Μια σειρά γεγονότων καθιστά αισιόδοξο τον νέο πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλαο Δημάδη, για την επιτυχή πορεία του ελληνικού τουρισμού την επόμενη χρονιά<...> σε συνάρτηση μάλιστα με το γεγονός ότι βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να μην είναι μόνον ένα λαμπρό, επιτυχημένο γεγονός, που θα περάσει ως διάτονος αστέρας, αλλά να αποτελέσουν την αφετηρία μιας αναβάθμισης και στη συνέχεια μιας συνεχούς ανοδικής πορείας του τουρισμού στην Ελλάδα. Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Δημάδης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της ελληνικής συμμετοχής στην ερχόμενη ετήσια Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης στα μέσα Ιανουαρίου, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Σε ότι αφορά τα γεγονότα που τον καθιστούν αισιόδοξο, κατά πρώτον είναι τα ήδη δείγματα πως το δεύτερο εξάμηνο του 2003 σημειώθηκε μια αναβάθμιση, μια επαναδραστηριοποίηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα στο τέλος της φετινής χρονιάς να προβλέπεται ότι η μείωση σε σχέση με το 2002 θα είναι πάρα πολύ μικρή και πιθανόν να μην υπάρχει καθόλου. Όπως επισημαίνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ, αυτό δείχνει, πως μετά τις δυσκολίες που υπήρχαν το 2002 και το πρώτο εξάμηνο του 2003, υπάρχει μια ανάκαμψη και ακόμη και οι προβλέψεις που γίνονται από τα πιο έγκυρα διεθνή ινστιτούτα για τον τουρισμό, παγκόσμια και ειδικότερα για τον τουρισμό στην Ελλάδα, είναι επίσης πάρα πολύ θετικές.

Συγχρόνως υπάρχει και το μεγάλο γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο είναι ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τη χώρα μας, και βέβαια το κυριότερο είναι ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερες προσπάθειες στην ανάπτυξη τόσο της γενικής υποδομής της χώρας (δρόμοι, αεροδρόμια, αναπλάσεις πόλεων, εκσυγχρονισμός μουσείων και αρχαιολογικών χώρων) όσο και της ειδικότερης τουριστικής υποδομής, με την ανέγερση ολόκληρης σειράς ξενοδοχείων, ιδίως υψηλών κατηγοριών, ή με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των περισσοτέρων από τα παλιότερα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Δημάδης επίσης ανέφερε πως κατά τη συνάντησή του με δεκάδες εκπροσώπους του τουριστικού χώρου των αυστριακών ΜΜΕ τους ενημέρωσε συστηματικά για το ρόλο που έχει ο τουρισμός στο πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τόσο στις γενικές υποδομές της χώρας όσο και ειδικότερα στις τουριστικές υποδομές. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ επισημαίνει ακόμη, τη μεγάλη τουριστική `ανταλλαγή` που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία και μάλιστα το γεγονός πως, ακόμη και το 2002 και το 2003 που ήταν παγκόσμια δύσκολες χρονιές για τον τουρισμό, ο αριθμός των Αυστριακών που έρχονται στην Ελλάδα (γύρω στις 600.000 κάθε χρόνο) όχι μόνον δεν μειώθηκε αλλά αντίθετα αυξήθηκε, και μάλιστα σημαντικά. Το γεγονός αυτό δείχνει πως η σχέση αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί και να εκβαθυνθεί. Aλλωστε, όπως είπε ο κ. Δημάδης στη συνέντευξη, οι Έλληνες ανταποδίδουν αυτή την προτίμηση των Αυστριακών για τη χώρα μας, μια και στις δικές τους προτιμήσεις για Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο εξωτερικό, η Αυστρία βρίσκεται στην πρώτη θέση. Υπάρχει ως εκ τούτου μια ισορροπημένη και γόνιμη σχέση που θα πρέπει να αναβαθμίζεται συνεχώς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024